Vulin: Kapetan Dragan neće imati fer suđenje u Hrvatskoj!

Ministar za rad sumnja da će Vasiljković imati fer i nepristrasno suđenje u Hrvatskoj, jer "medijska kampanja koja je vođena svih ovih godina, kada je u pitanju Vasiljković, ostavlja vrlo malo prostora za nepristrasno suđenje", smatra srpski ministar

  • 5

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, smatra da bi bilo pravedno da Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, bude izručen Srbiji, jer sumnja da će on u Hrvatskoj imati fer i pošteno suđenje.

Vulin je rekao da je to njegovo lično mišljenje, a ne stav Vlade Srbije, koja o tome nije razgovarala.

- Da li ćemo tražiti ili ne (izručenje) je pitanje na koje ne mogu da odgovorim, ali o tome ćemo svakako razgovarati. Ministar pravde Nikola Selaković je taj koji je nadležan. Ja mislim da bi to bilo pravedno i da bi mu suđenje bilo pravednije - rekao je Vulin.

Foto: sense-agency.com Foto: sense-agency.com

Kapetan Dragan IZRUČEN Hrvatskoj!

Ministar Vulin sumnja da će Vasiljković imati fer i nepristrasno suđenje u Hrvatskoj, jer "medijska kampanja koja je vođena svih ovih godina, kada je u pitanju Vasiljković, ostavlja vrlo malo prostora za nepristrasno suđenje i da pravosudni organi u Hrvatskoj sude samo po svojoj savesti, odnosno samo po zakonu".

U to ga, dodao je on, posebno uverava to što advokati odbijaju da brane Vasiljkovića, a što je posledica pretnji i "što je javnost generalno neprijateljski raspoložena prema tom branjenju".

Ministar pravde Hrvatske, Orsat Miljenić, rekao je da je u Hrvatskoj sudstvo nezavisno i da će suđenje Vasiljkoviću biti pošteno i pravično.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    9. jul 2015 | 12:34

    Ne smemo to da dozvolimo! Ako vec treba ,neka.mu se sudi u nasoj zemlji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA