Premijerno izvedena himna Sandžaka (VIDEO)

Svečanom skupu, na kojem je premijerno intonirana himna Bošnjaka Sandžaka, prisustvovali su reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i ministar Sulejman Ugljanin

  • 1

Hor Multimedijalnog centra iz Tutina "El nur", u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog veća, premijerno je izveo himnu Bošnjaka Sandžaka "Ja sin sam tvoj".

Predsednik tog veća Esad Džudžević rekao je da je tom himnom zaokružen proces, kako je naveo, samoidentifikacije Bošnjaka i krunisanje njihovog znanja, kapaciteta i kompetencija.

- Onaj drugi deo, koji je obaveza države, mi smo pokušali da smestimo u deset poglavlja Bošnjačke rezolucije, koju smo već predstavili javnosti. Rezolucija predstavlja obavezu države da poštuje naša prava, stavove i identitet onako kako je to regulisano Ustavom i zakonima Srbije. Duboko sam uveren u to da će bošnjačka himna dati svoj doprinos stvaranju nacionalnog konsenzusa i zajedništva Bošnjaka na isti način na koji je dala i nacionalna zastava - rekao je on okupljenima.

Svečanom skupu premijernog intoniranja himne Bošnjaka Sandžaka prisustvovali su, pored brojnih građana, reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i ministar Sulejman Ugljanin.

Etnomuzikolozi su za himnu izabrali ovu staru kasidu, vrstu pesme iz bošnjačke duhovne tradicije, uz novi, moderni, aranžman.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • changer65

    14. april 2012 | 13:06

    A gde je taj sandzak ? Negde oko Raske oblasti ili u anadoliji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA