CRNI LABUDOVI SU NAPALI VUČIĆA: Elitna ratna jedinica BiH stoji iza linča srpskog premijera u Srebrenici (VIDEO)

Oko 30 pripadnika ovog udruženja bilo je raspoređeno duž trase u Potočarima kojom je trebalo da prođe premijer Vučić. Očigledno je da je napad bio detaljno isplaniran, jer su napadači znali tačno vreme kada će se premijer Vučić pokloniti žrtvama i krenuti stazom

  • 77

Napad koji se odigrao 11. jula u Potočarima na premijera Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju organizovalo je udruženje boraca "Crni labudovi", uz podršku i pomoć državnih struktura u BiH.

DA SMO OSTALI 5 SEKUNDI DUŽE, NE BI SE VRATILI U BEOGRAD: Vučićeva savetnica objasnila kroz kakav su pakao prošli u Srebrenici!

Oko 30 pripadnika ovog udruženja bilo je raspoređeno duž trase u Potočarima kojom je trebalo da prođe premijer Vučić. Očigledno je da je napad bio detaljno isplaniran, jer su napadači znali tačno vreme kada će se premijer Vučić pokloniti žrtvama i krenuti stazom.

Tako su se i rasporedili - prvi, oni blizu spomenika, počeli su sa zvižducima i urlicima čim je on krenuo, kako bi potpalili masu i poslali signal onima duž putanje da on nailazi i da krenu u napad. A napad kamenicama, flašama i raznoraznim predmetima krenuo je sinhronizovano, tačno po putanji kojom se kretao - otkriva izvor Kurira i dodaje da operativni podaci ukazuju da je linč verovatno organizovan iz Sarajeva.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Elitna jedinica BiH tokom rata "Crni labudovi" su tokom rata na prostoru Bosne i Hercegovine bili specijalna jedinica koja je delovala u sastavu Armije Republike BiH, a prvi komandant bio je Senad Mehdina Hodžića, koji je poginuo 10. maja 1992. u zaseoku kod Sapne. Posle njegove pogibije jedinica dobija naziv upravo "Crni labudovi".

Hodžića su nasledili Hajro Mešić i Hase Tirić. Nakon pogibije Hodžića i Mešića, Tirić je u narednim godinama rata vodio ovu elitnu jedinicu. Hodžić je jedan od devetorice boraca iz cele BiH koji je odlikovan Ordenom heroja oslobodilačkog rata. Dobitnik je i Zlatnog ljiljana.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boro

    12. jul 2015 | 14:47

    Sramotno i zalosno da se vec vise od mesec dana pise o srebrenici a nigde ni jednog slova o danasnjoj komemoraciji u Bratuncu gde su sahranjene Srpske zrtve...dali je to realno i normalno

  • XXMilorad

    12. jul 2015 | 15:39

    Kukavice kao i uvek.

  • Cetnik

    12. jul 2015 | 15:31

    Vi ste samo muda od labuda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA