Vučić i Nuland: Srbija ima čvrstu podršku na putu ka EU

Srpski premijer i zvaničnica Stejt departmenta razgovarali su na radnom ručku o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, dijalogu Beograda i Prištine i o situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju

  • 1

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je zvaničnici Stejt departmenta, Viktoriji Nuland, da je Srbija čvrsto opredeljena za članstvo u EU, dok mu je ona prenela podršku Vašingtona na tom putu i nameru SAD da pomogne u obezbeđivanju energetske sigurnosti Srbije.

Tokom radnog ručka Vučić i pomoćnica državnog sekretara SAD razgovarali su o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, dijalogu Beograda i Prištine i o situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Vučić je naglasio čvrstu opredeljenost Srbije za evrointegracije i za ispunjenje svog spoljnopolitičkog prioriteta - članstva u Evropskoj uniji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

VUČIĆ OTVORIO DUŠU: Kao premijer očekujem EFIKASNU ISTRAGU O NAPADU, ali kao čovek nisam siguran u nju

On je istakao da srpska Vlada namerava da nastavi dijalog sa Prištinom, kako bi u najkraćem roku došla do rešenja koja bi doprinela očuvanju regionalne stabilnosti, navedeno je u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

- Politička i ekonomska stabilnost ključna je za napredak regiona i Srbija neće odustati od politike koja vodi tom cilju - istakao je Vučić.

Američka zvaničnica prenela je srpskom premijeru čvrstu podršku Vašingtona putu Srbije ka EU i nameru SAD-a da pomogne u obezbeđivanju energetske sigurnosti Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA