Vučić i Šulc: Srbija je stub stabilnosti u regionu i vodi politiku mira

Srpski premijer i predsednik Evropskog parlametna složili su se da je Srbija na dobrom putu ka EU, ali su izrazili zabrinutost zbog incidenta u Srebrenici

  • 0

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, upoznao je predsednika Evropskog parlamenta, Martina Šulca, sa rezultatima reformi i rekao da jednostavnim merama, koje su istovremeno tešeke i bolne, može da se dođe do veliki rezultata.

- Verujem da će građani u godinama koje dolaze biti zadovoljni, ali trenutno me mnogo više brine nestabilnost u regionu - rekao je premijer.

Vučić: Srbija je daleko je od bankrota!

Vučić se zahvalio Šulcu na podrđci Srbiji na evropskom putu, i obojica su izrazili uverenje da će do kraja godine biti otvorena prva pregovaračka poglavlja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Od vas možemo puno da naučimo, i zahvalio bih vam se na ličnom angažovanju, i na tome štoi želite Srbiju da vidite kao uređeneu zemlju i u Evropskoj uniji - poručio je premijer.

Vučić je rekao i da Srbija od svojih evropskih priijatelja ne traži milostinju, već poštovanje i znanje i dodao da će Srbija, kad bude imala svoje poslanike u EP, imati ozbiljne i odgovorne predstavnike, te da se nada da na to nećemo dugo čekati.

Predsednik Evropskog parlamenta pohvalio je sve napore Vlade Srbije koje ulaže u evrointegracije, ali i u izgradnji dobrosusedskih odnosa na Balkanu.

- Srbija je dosta učinila za stabilnost u regionu i širenjem politike mira na Balkanu - rekao je Šulc.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

On je osudio incident u Srebrenici i pohvalio rekaciju premijera:

Vučić i Nuland: Srbija ima čvrstu podršku na putu ka EU

- Vučić je reagovao odgovorno, to je bila jedna hrabra poseta i mi osuđujemo napad na njega.

Šulc je izrazio uverenje da će EU i Srbija napraviti zajednički progres u ekonomskom smislu, i da će posebno doprineti boljoj budućnosti za mlade ljude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA