RATKO MLADIĆ IDE IZ HAGA U RUSIJU: Potrebno je HITNO lečenje generalu VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE!

Mladićevo zdravstveno stanje je vrlo ozbiljno, jer je pretrpeo nekoliko moždanih udara, a imao je i infarkt

  • 15

Tim lekara iz Rusije stigao je u Hag da bi pregledao Ratka Mladića i proučio njegovu lekarsku dokumentaciju, nakon čega treba da predloži način i tok njegovog daljeg lečenja, rekao je Mladićev advokat, Miloš Šaljić.

Tim ruskih lekara sastavljen je od kardiologa, neurologa i nefrologa, precizirao je Šaljić i dodao da se očekuje da predlože nastavak lečenja u Rusiji.

Lekari, kako je naveo, takođe treba da se konsultuju i sa kolegama iz Holandije koje vode Mladićevo lečenje, a potom daju svoje mišljenje i predloge.

Mladićeva odbrana već skoro dve godine tražila je dozvolu od Tribunala da dozvoli lekarima iz Moskve sa instituta "Bakunjin" da ga pregledaju u Hagu, gde se nalazi u pritvorskoj jedinici Tribunala.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Mladićevo zdravstveno stanje je vrlo ozbiljno, jer je pretrpeo nekoliko moždanih udara, a imao je i infarkt.

KARADŽIĆ, MLADIĆ I SRBI NISU ODGOVORNI ZA ZLOČIN U SREBRENICI: Šokiraće vas ova PRESUDA HAŠKOG TRIBUNALA!

Mediji su preneli da je Ruski komitet za podršku Mladiću pokrenuo ideju da se on na neko vreme, koliko je potrebno da bi se oporavio, prebaci u Moskvu na lečenje, kao i da je Rusija za to dala garancije.

Mladić je 2011. uhapšen u Srbiji nakon 12 godina skrivanja, posle čega je izručen Haškom tribunalu gde mu je u toku suđenje zbog optužbi za ratne zločine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA