CRNOGORCI ODLIKOVALI NIKOLIĆA: Predsednik Srbija postao POČASNI GRAĐANIN Berana!

- Naše bivše zajedničke države ne treba da nam budu povod za bilo kakva sumnjičenja, prebacivanja odgovornosti ili razdvajanja. Sve ono što je bilo lepo u tim tvorevinama, a bilo je dosta toga, trebalo bi uvek da nam je prvo na pameti i uvek u prvom planu - rekao je predsednik Srbije

  • 5

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, boravi u Beranama, kako bi mu bila dodeljena povelja počasnog građanina, koju mu je jednoglasno dodelila Skupština opštine Berane. Na svečanoj sednici Skupštine opštine Berane, zahvaljujući na ukazanom priznanju predsednik Nikolić je rekao:

- Naše bivše zajedničke države ne treba da nam budu povod za bilo kakva sumnjičenja, prebacivanja odgovornosti ili razdvajanja. Sve ono što je bilo lepo u tim tvorevinama, a bilo je dosta toga, trebalo bi uvek da nam je prvo na pameti i uvek u prvom planu. Srbija i Crna Gora su se svakako, i javno i suštinski opredelile za članstvo u Evropskoj uniji, zato što očekujemo da u toj Uniji preovlađuju sve one vrednosti za koje smo mi polagali i živote: sloboda, ravnopravnost, napredak i razvoj, solidarnost među narodima i državama. To je naše zajedničko htenje u savremenom dobu, naš zajednički put na kome nam valja da se nađemo jedni drugima kao što smo vazda činili kroz istoriju. Moja osnovna vodilja je da međusobnim ispomaganjem i jačanjem svesti o neraskidivoj međuzavisnosti naših sudbina, možemo čvrstog koraka i uzdignute glave kročiti u sutrašnjicu.

Foto:Wikipedia / Bojan7B Foto:Wikipedia / Bojan7B

Predsedednik Crne Gore Filip Vujanović, istakao je spremnost Crne Gore da na partnerskim osnovama sarađuje sa svim zemljama u regionu i istakao značaj koji za Crnu Goru imaju dobri odnosi sa Srbijom.

Čepurin preneo Putinovu zahvalnost Nikoliću na pismima povodom rezolucije o Srebrenici!

Tokom sastanka sa Vujanovićem, Nikolić je rekao da će vreme pred nama pružiti priliku da se jasno pokaže ko je zaista opredeljen za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

- Srbija je u poslednje tri godine povlačila konkretne poteze, koje su neki pogrešno shvatili kao našu slabost. Mi postupamo odgovorno prema budućnosti regiona i uložili smo mnogo truda da se smanje tenzije na Balkanu. Jedini način da se gradi budućnost jeste da se jednom za svagda obezbedi stabilnost regiona i mir za sve koji u njemu žive i rade. Srbija hoće da narodi Balkana žive normalno, da žive dobro i u miru, ali su joj za to potrebni saveznici - naglasio je predsednik Srbije.

Tokom današnjeg dana, predsednik Nikolić će obići i Dnevni centar za decu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, gde će im uručiti donaciju u vidu medicinske opreme potrebne za funkcionisanje centra, a nakon toga i manastir Đurđevi stupovi, sedište Eparhije budimljansko-nikšićke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle Šumadinac

    21. jul 2015 | 14:38

    NIJE MONTE NEGRO NEGO SRPSKO LEGLO...!

  • Vojnik

    21. jul 2015 | 14:26

    Nisu ga crnogorci odlikovali nego srbi, u beranama je na vlasti pro-srpska opozicija.. Berane je srpski grad bio I ostao...

  • Marijana Hadzi Bakov

    21. jul 2015 | 15:31

    Pozdrav za sve moje Srbe u montenegru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA