Trivan: Na prostorije DS pucano sa namerom da se neko usmrti!

Ispaljen metak na kancelariju demokrata u Novom Sadu, nema povređenih. Potpredsednica DS smatra da je ovim incidentom "pređena granica", s druge strane nezvanično se moglo čuti da je reč o zalutalom metku

  • 4

Na prostorije Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) noćas je ispaljen jedan metak. Metak koji je prošao kroz prozor i oštetio nameštaj pronađen je jutros u prostorijama.

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da je ovim incidentom "pređena granica".

- Kampanje obično imaju povišene strasti i u njima se često događaju incidenti, ali čini nam se da je ovoga puta pređena granica, jer je pucano iz vatrenog oružja, s namerom da se neko i usmrti - rekla je Trivan.

Uviđaj je gotov i procenjuje se odakle je metak mogao da dođe. U nezvaničnom razgovoru sa policijom moglo se čuti da je metak najverovatnije zalutao.

Prostorije se nalaze preko puta sportske hale Spens, odakle je ispaljen metak. Sledeći korak u istrazi je da se provere sigurnosne kamere u okolini.

U policiji je takođe rečeno da je tokom vikenda bila tuča kod sportske hale, tako da se pretpostavlja da je metak zalutao iz te tuče. Prostorije DS-a bile su prazne od subote u 17 do danas u 8 časova, tako da je metak mogao da "zaluta" u svakom trenutku tokom tog perioda.

Demokrate iz Novog Sada su poručile da onaj ko je pucao na prostorije tog odbora želi povratak u devedesete godine prošlog veka.

"Ako je metak zalutao, to je metak koji luta još iz bezakonja devedesetih godina. Ako je počinilac pucao sa namerom, očigledno je pretio da se u Srbiju vraćaju devedesete godine. Mi mu poručujemo da se grdno vara", navodi su u zvaničnom saopštenju DS-a.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu Igor Pavličić istakao je da je bitno da se što pre utvrdi počinilac, kao i razlog pucnjave na prostorije te stranke u Novom Sadu.

On je objasnio da je metak pogodio u zid, od zida je rikošetirao u nameštaj, odakle se odbio i završio u prostoriji.

- Sreća u nesreći je da su bili praznici, da u prostoriji nije bilo nikoga, jer je to kancelarija u kojoj se redovno okuplja veliki broj ljudi -  rekao je Pavličić.

Napad na prostorije Demokratske stranke u Novom Sadu osudila je i omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine zahtevajući hitno rasvetljavanje ovog slučaja i primereno kažnjavanje počinilaca, uz upozorenje da se sve što nije razvetljeno i sankcionisano ponavlja.

"Novi Sad je izgubio isuviše mladih života da bi ovakav nasrtaj smeo proći nekažnjeno", navodi se u saopštenju i dodaje da "hicima iz vatrenog oružja nema i ne sme da bude mesta ni u politici, niti u svakodnevnom životu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA