Vučić: Uskoro zajednička sednica Vlade Srbije i BiH!

- Beograd je otvoren i kosmopolitski grad i to ćemo pokazati prilikom dolaska članova Predsedništva Bosne i Hercegovine - rekao je srpski premijer

  • 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, najavio je da će uskoro biti održana zajednička sednica Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine i dodao da će sa članovima Predsedništva BiH razgovarati o umirivanju nacionalnih tenzija, ali i namenskoj industirji i zajedničkom izlasku na treća tržišta.

Vučić je rekao da je mnogo važnih tema okrenutih ka budućnosti za razgovor sa tri predstavnika Predsedništva BiH, ali i naglašava da se neće razgovarati o Srebrenici.

- Beograd je otvoren i kosmopolitski grad i to ćemo pokazati prilikom dolaska članova Predsedništva Bosne i Hercegovine - naglasio je Vučić.

POSLE SAMO PET SATI: Atentatori na Aleksandra Vučića PUŠTENI NA SLOBODU!

Na pitanje da li strahuje od incidenata, premijer je odgovorio da je Beograd istovremeno najveći kosmopolitski i najveći srpski grad, koji je uvek pokazivao svoju dušu, otvorenost i gostoprimstvo pa će tako biti i ovog puta.

Foto: Tanjug / Sava Radovanović Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Vučić će se danas sastati sa predsedavajućim i članovima Predsedništva BiH Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem.

Svečani doček će biti organizovan ispred Palate Srbije, a učesnici sastanka će se posle razgovora obratiti medijima.

Do sastanka dolazi desetak dana nakon što je premijer Srbije napadnut tokom komemoracije u Srebrenici, a krivica za to pripisana nekim saradnicima Izetbegovića. Izetbegović je to kategorički negirao.

Vučić je u obraćanju medijima istog dana kada je i napadnut poručio da ruka pomirenja ostaje pružena. Istraga o događajima u Srebrenici je u toku, Srbija je uputila i demarš, a Vučić je pozvao članove Predsedništva u Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA