VUČIĆ I BAKIR SAGLASNI: Žrtve su jednake i SRPSKE i MUSLIMANSKE I HRVATSKE. NE treba nam KRVAVA DRINA!

Premijer Srbije i članovi Predsedništva BiH razgovarali o konkretnim projektima, ekonomskim temama, ali i otvorili jednu novu stranicu zajedničke budućnosti

  • 1

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, ocenio je nakon razgovora sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine da je otvorena nova stranica zajedničke budućnosti. On je istakao da je razgovarano otvoreno i iskreno, te da su takvi razgovori najbolji.

BAKIR STIGAO U SRBIJU: Vučić počeo razgovore sa članovima Predsedništva BiH! (FOTO)

- Verujem da smo otvorili novu stranicu naše zajedničke budućnosti - istakao je Vučić.

Razovaralo se o konkretnim projektima, ekonomskim temama, a, kako je naveo, postignut je dogovor da se održi zajednička sednica dve vlade u septembru.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

SO I POGAČA ČEKAJU BAKIRA U SRBIJI: Vučić vodi Izetbegovića na SRPSKO KOLO i u šetnju ulicama Beograda!

- Kao Srbija želimo najbolje moguće odnose sa BiH - naglasio je Vučić.

Vučić je kazao da je danas bilo reči i o incidentu u Potočarima jer se to nikad nikome nije desilo osim predsedniku Burkine Faso kojeg su gađali granatom zemlja-zemlja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ali ja sam na to zaboravio i spreman sam da u prijateljskom tonu gledam na našu budućnost. To što se meni desilo je gotovo ništa u odnosu na ono što se dogodilo mnogim Bošnjacim, Srbima i Hrvatima - rekao je Vučić.

On je kazao da Bakira Izetbegovića ne smatra ni lošim čovekom ni neprijateljem i ponovio da je reuka Srbije pruižena i biće uvek pružena.

Bakir Izetbegović je naveo da je njegov zahtev bio da se ne sreću u Karađorđevu.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

- I baš me zanimakako će danas biti među narodom - rekao je Izetbegović.

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović je ponovio zalaganje za gledanje u budućnosti i prepoznavanje dobrosusedstva.

- Jedanaest dana nakon Srebrenice pričamo o mnogo drugačijim temama. Verujem da ćemo već sutra u Predsedništvu BiH raspraviti današnju posetu i pozvati predsednika Tomislava Nikolića da u oktobru podseti BiH - rekao je Čović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On se zahvalio na pozivu premijeru Vučiću i ocenio da je sama poseta bila izuzetno dobar potez.

Čović je ponovio da prošlost treba ostaviti istoričarima i da na tragu pomirenja treba graditi buduće odnose dobrosusedstva "jer drugog puta za nas nema".

- Svaki ratni zločin je ratni zločin bez obzira nad kim je počinjen. Nebitno da li su se desili 8.000 puta ili osam puta i ti ljudi će biti procesuirani - rekao je član Predsedništva Bakir Izetbegović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA