Vučić: Između mene i Bakira nema NEPRIJATELJSTVA! (FOTO)

- Moja poruka je i Bakiru i Mladenu i Draganu, je da je ovo njihova kuća i da su uvek dobrodošli i u Beograd i u Srbiju i da se osećaju kao kod svoje kuće. Svoju toplinu i umećermo da pokažemo - rekao je srpski premijer

  • 3

Premijer Aleksandar Vučić, rekao je da je zaboravio na napad u Srebrenici, da je spreman da u prijateljskom tonu gleda na dalju saradnju Srbije i BiH i da u članu predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, ne vidi naprijatelja već naprotiv.

Vučić je na koneferenciji za novinare sa članovima Predsedništva BiH rekao da ako su ljudi koji su izgubili svoje najbliže tokom 90-ih u stanju da oproste i gledaju u budućnost da bi bilo čak i smešno da on gleda zbog događaja u Srebrenici drugačije.

- Moj pogled je usmeren u budućnost i zahvalan sam Bakiru na tome...oseća i vidi da kod mene nema nikavog neprijateljstva, a ja njega svakako ne smatram ni lošim čovekom ni neprijateljem - naprotiv - rekao je Vucić.

Ruka Srbije je pružena i biće uvek pružena, rekao je premijer dodajući da je suština u tome "šta imamo pravo da uradimo".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Da se ponovo bijemo, da Drina bude mutna od krvi - šta će biti rezultat - zapitao je Vučić dodajući da zato i jeste "naša obaveza da stvorimo mir i normalno razmišljanje".

VUČIĆ I BAKIR SAGLASNI: Žrtve su jednake i SRPSKE i MUSLIMANSKE I HRVATSKE. NE treba nam KRVAVA DRINA!

Beograd je, naveo je, otvoren, kosmopolitski grad, srpska prestonica i zaključio: "zato ne da neće biti problema već ćemo pozdraviti goste".

Pokazali smo da možemo sebe da menjamo i potrebno je da ta poruka ode i u BiH, primetio je premijer, a zatim poručio:

- Moja poruka je i Bakiru i Mladenu i Draganu je da je ovo njihova kuća i da su uvek dobrodošli i u Beograd i u Srbiju i da se osećaju kao kod svoje kuće. Svoju toplinu i umećermo da pokažemo.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Podsetivši da smo nekada gradili pruge zajedno, Vučić je zaključio da je vreme da ih gradimo ponovo na bazi poverenja, te da je uveren da ćemo u tome uspeti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • major Milan Tepic RSK

    22. jul 2015 | 15:33

    Ovo je pohvalno od Vucica pokaao se kao veliki covjek , domacin i politicar iskren je nije dvolican. Sada je na gostma da u svojoj kuci ili pored kuce vezu pse i da konacno krenemo ka boljitku da narodi konacno mogu u miru da zive kao sto smo nekada. Cestitam obema stranama na zelji da se stavi tacka na i a posebno cestitam domacinu na srdacnom prijemu koji je pod srestvima javnog informiranjha obisao svjet i velike pohvale za nasu Srbiju.

  • Djole

    22. jul 2015 | 15:25

    Vucic srpski domacin tako je kralju

  • Djole

    24. jul 2015 | 11:47

    Vučič kralj jedini politicar posle jovana raskovica koji je pametan treba vise ovakvih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA