PREKINITE SVAĐU SA SRBIJOM I PRESTANITE DA PROGANJATE SRBE: Velika Britanija UDARILA ŠAMAR Prištini zbog Srba!

Savetnica britanskog premijera Dejvida Kamerona je prošle nedelje u Prištini jasno rekla kosovskom premijeru i predsednici da moraju biti kooperativniji u dijalogu s Beogradom

  • 41

Pritisak na Prištinu da ostvari napredak u dijalogu, nakon Nemačke, zhateva i Velika Britanija. Upravo takvu poruku je kosovskom premijeru Isi Mustafi i predsednici Atifeti Jahjagi prenela baronesa Džojs Enelej, specijalna savetnica britanskog premijera Dejvida Kamerona.

- Kameronova savetnica je prošle nedelje u Prištini jasno rekla Jahjagi i Mustafi da moraju biti kooperativniji u dijalogu s Beogradom. To, jednostavno, mora da se desi. S druge strane, Britanci su zadovoljni ponašanjem Beograda u dijalogu s Prištinom - navode diplomatski srpskim medijima.

VATIKAN PRIZNAJE KOSOVO? Papa primio predsednicu Jahjagu!

Iste nedelje kada je baronesa Enelaj posetila Kosovo, srpskom premijeru Aleksandru Vučiću stiglo je pismo lično od njenog šefa. Kameron je hvalio Vučićevo liderstvo i pozdravio njegove napore da unapredi odnose na Zapadnom Balkanu, ističući doprinos u dijalogu s Prištinom.

Upravo su nastavak dijaloga, kompromis s Beogradom i formiranje specijalnog suda za zločine OVK tri uslova čije je ispunjenje od Prištine tražila i nemačka kancelarka Angela Merkel.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Браде

    28. jul 2015 | 11:38

    Ne veruj Englezu ni kad poklone donosi...

  • MarinaC

    28. jul 2015 | 15:23

    Englezi su najgori narod na svetu, tacka.

  • Љиљана

    28. jul 2015 | 10:57

    Како нам ти исти Британци подилазе, али да су наши политичари имало национални и патриоте, не би требали да се пецају на те Камеронове цаке. Лукави Енглези. Никоме не веровати. Треба да воде бригу о свом српском народу, а не да раде против њега.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA