ŽALOSNO JE ŠTO HRVATI SLAVE OLUJU, ONI SU TADA BRUTALNO UBIJALI SRBE: Šokiraće vas izjava BRITANSKOG POLITIČARA

- Proslava bi, ako se već organizuje, trebalo da bude mnogo skromnija, sa više poštovanja za posledice te operacije na ljudska žrtve - upozorio je britanski stručnjak

  • 9

Britanski stručnjak za Balkan Džejms Ker-Lindzi, rekao je da je "žalosno to što je Hrvatska odlučila da slavi "Oluju", čak i ako tu operaciju doživljavaju kao okončanje separističke pretnje u njihovoj zemlji.

- Imamo činjenicu da je za to plaćena veoma visoka cena od više desetina hiljada hrvatskih građana srpskog porekla koji su bili primorani, da napuste svoje domove bez mogućnosti da se vrtate kući - rekao je Lindzi, predavač na prestižnoj Londonskoj školi ekonomije.

On naglašava da bi svako obeležavanje "Oluje" moralo da ima više poštovanja prema žrtvama, prenosi "Blic".

SRBI STAVITE ŠAHOVNICE NA KUĆE I SLAVITE FRANJU TUĐMANA! Ovako Hrvati TERAJU srpsko stanovništvo da slave ZLOČINE U OLUJI!

- Proslava bi, ako se već organizuje, trebalo da bude mnogo skromnija, sa više poštovanja za posledice te operacije na ljudska žrtve. Ovakva kakva je sada, proslava će teško doprineti pomirenju u regionu - upozorio je Lindzi.

Lindzi je pozdravio odluku svih zemalja koje su odlučile da "ostanu daleko od proslave".

- Mislim da bi NATO poslao veoma lošu poruku da je odlučeno da trupe Alijanse budu deo vojne parade u Zagrebu. Takođe je dobro i što su Slovenci preispitali svoju prvobitnu odluku da učestvuju na toj paradi - zaključio je Lindzi.

(Telegraf.rs / Blic, M. Pejić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    3. avgust 2015 | 15:48

    Ono sa čim se budale ponose i slave, pametni i normalni se stide. Slaviti sramnu hrvatsku akciju Oluju u kojoj su počinjeni stravični zločini nad srbima koji nisu mogli ili nisu hteli da napuste svoja vekovna ognjišta u Hrvatskoj. U akciji u kojoj je proterano preko 280 hiljada srba koji nisu hteli bez oružja da se bore. Mogu da slave samo izfrustrirani i umno poremećeni.

  • Еуклид

    3. avgust 2015 | 13:42

    А ви енглези, тек као то сада видите. Шта да се ради. Неко за комшије има цивилизован свет, а неко има хрвате.

  • DH

    3. avgust 2015 | 15:42

    Ovamo se zale kako su srbi u Hrvatskoj ubijali,a onda slave oluju kao pobedu..hm...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA