Šešelj traži konferenciju za novinare pred izbore

Želim da objasnim građanima Srbije zašto je važno da se obori postojeći režim i spreči jedna izdajnička partija Tomislava Nikolića, rekao Šešelj pre nego što mu je sudija isključio mikrofon

  • 1

Lider radikala Vojislav Šešelj pojavio se pred Tribunalom u trećem postupku zbog nepoštovanja suda i zatražio da mu Haški tribunal, povodom predstojećih izbora u Srbiji, omogući da putem video linka održi konferenciju za novinare.

- Od sudskog veća zahtevam da mi se povodom predstojećih izbora u Srbiji 6. maja omogući da održim konferenciju za štampu za srpske novinare putem video linka - izjavio je Šešelj.

- Moja politička partija se kandidovala na tim izborima, ja sam nosilac liste i prvi na listi, a moja supruga Jadranka Šešelj, već je registrovani predsednički kandidat - podsetio je on.

Zatraživši da odluka o tom zahtevu bude donesena na vreme kako bi konferencija za štampu mogla biti organizovana, Šešelj je pokušao da obrazloži svoj zahtev.

- Želim da objasnim građanima Srbije zašto je važno da se obori postojeći režim i spreči jedna izdajnička partija Tomislava Nikolića...", ali sudija ga je u tom trenutku prekinuo, opomenuvši ga da sudnica nije mesto za političke govore.

On je istakao da će nastaviti sa objavljivanjem svojih knjiga, dokaza koje će stavljati i dalje na internet.

- Niko me ne može sprečiti u objavljivanju svojih knjiga i postavljanju na internet, pa me vi osuđujte koliko god želite - rekao je Šešelj.

On je na kraju poručio glavnom sudiji da je "pobegao na vreme" pošto ga je prekinuo i zaključio današnji pretres.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rocko

    18. april 2012 | 10:51

    Decko, ajde o'ladi vec jednom. Vreme tvoje vladavine je isteklo i kome ti sada treba da solis pamet. I ti si jedan od onih koji se obogatio na grbaci naroda i zemunskog klana, ciji si nezvanicni lider bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA