VUK DRAŠKOVIĆ ŠOKIRAO SRBE: Srbija MORA da uđe u NATO ako želi u EU!

Prema rečima predsednika SPO tek će ulazak Srbije u NATO biti "kraj lutanju i počeće čišćenje države od svega što u civilizovanom svetu mora na otpad"

  • 33

Lider SPO Vuk Drašković, u svom autorskom tekstu u jednom beogradskom dnevnom listu, napisao je da je sada poslednji trenutak da Srbija shvati da je NATO ulaznica bez koje se ne može ući u Evropsku uniju. On je u autorskom tekstu napisao i to da je NATO izbor i garant zapadnog puta, a EU je poduže putovanje sa mnogim zadacima i proverama. Srbija, njena profesionalna vojska pre svega, praktično ih već ispunjava.

Prema njegovim rečima, NATO je i garant političke izvesnosti, bez koje nema ni sigurnosti za investitore, i strane i domaće.

- Jedina realna prepreka je ustavna preambula, zapovest da je Kosovo, i danas, autonomna pokrajina pod suverenitetom Srbije, iako svi u Srbiji, pa i ti zapovednici, znaju da je to samo propagandna magla, norma izvan stvarnosti, doneta jedino sa namerom da bude barikada za kretanje Srbije ka NATO savezu i Evropskoj uniji - piše Drašković.

NATO I HRVATI UBIJALI SU SRBE U OLUJI, HTELI SU DA NAS ISTREBE, PUCALI SU NA NAS I DOK SMO BEŽALI: Ove reči zapalile su Balkan!

On smatra da je sadašnje uverenje ogromne većine građana da je NATO, zbog bombardovanja Srbije 1999, zločinacki savez i da nam je NATO oteo Kosovo, "posledica 15-godišnje državne, crkvene i medijske satanizacije, isplanirane još pre nego što su NATO bombe zasule Srbiju".

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

Prema Draškovićevim rečima, međutim, tek će ulazak Srbije u NATO biti "kraj lutanju i počeće čišćenje države od svega što u civilizovanom svetu mora na otpad".

- Tek tada Srbija će prestati da liči na onog smetenog i ''neutralnog'' Buridanovog magarca, razapetog izmedu dva plasta sena, između Zapada i Istoka, a ne može da se dograbi nijednog. Tek tada, i samo tada, srpski voz krenuće ka Briselu, a evropski Godo ka Srbiji - napisao je Drašković.

ŽALOSNO JE ŠTO HRVATI SLAVE OLUJU, ONI SU TADA BRUTALNO UBIJALI SRBE: Šokiraće vas izjava BRITANSKOG POLITIČARA

On je, takođe, ukazao da se "na nišanu fanatika Islamskog kalifata" sve češće pominje i Balkan, u čijem srcu "mediji i politički avanturisti regrutuju nove i mlade bojovnike".

Lider SPO, međutim, smatra da će "svaki požar sukoba, oružanog ili političkog", gasiti i rešavati NATO, pošto je Balkan u njegovom "dvorištu".

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Na Srbiji je da odabere jedno od ovo dvoje. Da uđe u NATO i da, ravnopravno, za stolom, rešava i regionalne i svoje probleme. Ili da o njenim interesima bude odlučivano bez nje. Da bude za stolom, ili na ''meniju'', napominje Drašković.

Drašković, takođe, smatra da su lišena logike česta upozorenja Moskve da bi članstvo Srbije u NATO-u bilo protumačeno kao "neprijateljski čin" prema Rusiji.

- Ako je već Srbija država koja je istorijski prijatelj Rusije, što i u Kremlju i u Beogradu često ponavljaju, takva će Srbija biti i posle pridruženja NATO savezu. Konačno, smiriće se i strasti izazvane ukrajinskim ratom, a globalni odgovor cunamiju terorizma i fanatizma nalagaće, i već nalaže, savezništvo NATO i Rusije - ocenjuje Drašković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA