VUKČEVIĆ: Vučić je mobilisao sve važne institucije da se reši slučaj "Bitići"

- Slučaj Bitići je predmet broj jedan u Tužilaštvu, tim koji ga radi ima i više sastanaka dnevno na tu temu - rekao je tužilac za ratne zločine

  • 2

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da postoji napredak u istrazi ubistva trojice braće Bitići i da je njihovo ubistvo bio državni zločin, "a mnogi osumnjičeni su i danas na veoma zapaženim pozicijama u državi ili oko nje".

Vukčević je rekao da je slučaj Bitići predmet broj jedan u Tužilaštvu, tim koji ga radi ima i više sastanaka dnevno na tu temu.

- Postoji napredak, ali to je sve što u ovom trenutku mogu da izjavim da ne ugrozim istragu. Mogu samo da kažem da je premijer Vučić mobilisao sve nadležne ministre, organizacije i pojedince koji mogu da pomognu Tužilaštvu za ratne zločine i MUP-u da reše ovaj dramatičan zločin - rekao je Vukčević.

STEFANOVIĆ: Učinićemo sve da uhvatimo ubice braće Bitići!

Prema njegovim rečima, "ubistvo braće Bitići je bio državni zlocin, a mnogi osumnjičeni su i danas na veoma zapaženim pozicijama u državi ili oko nje.

- Drugi, opet, ovaj bezobzirni zločin smatraju nastavkom rata sa NATO, što je nedopustivo za civilizovanu državu. Bilo je i ima puno problema, opstrukcija, situacija koje su nekim ljudima u ili oko ove istrage mogle i živote da ugroze. Ali juče je to bio državni zločin, a danas je država odlučna da taj zločin reši. A niko nije jači od države - naglasio je Vukčević.

Tužilac za ratne zločine je siguran da ćemo rešiti taj slučaj, jer je to "naša obaveza kao pravne i civilizovane države" i "svi se trudimo da to bude što pre, previše vremena je prošlo".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алекс

    18. avgust 2015 | 20:55

    А кад ће албанци да реше злочине над Србима?

  • Jeretik

    19. avgust 2015 | 09:47

    Obaveza pravne i civilizovane drzave je da zahteva odstetu od SAD.a i procesuira ratne zlocince na celu sa de Bilom Klintonom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA