EVROPA PORUČILA SRBIJI: Vojne vežbe s Rusijom pogrešan su korak na putu Beograda ka EU!

- U sadašnjim okolnostima takva vojna vežba bila bi pogrešna. Očekujemo od Srbije da postupa u skladu sa obavezama prema EU i sa procesom pristupanja - poručila je potparol Evropske komisije

  • 64

Srbiji je juče iz sedišta Evropske komisije poslat hladan tuš i poruka da se Brisel protivi najavljenim zajedničkim vojnim vežbama sa Rusijom, koje su nedavno, za septembar ugovorili ministri Bratislav Gašić i Sergej Šojgu!

OVA ODLUKA EVROPSKE UNIJE OBRADOVAĆE SVAKOGA SRBINA! Srbija KONAČNO dobija LEPE VESTI iz Brisela. Iznenadiće vas i koje

Potparol Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je da bi takvi potezi Srbije predstavljali pogrešan signal.

- U sadašnjim okolnostima takva vojna vežba bila bi pogrešna. Očekujemo od Srbije da postupa u skladu sa obavezama prema EU i sa procesom pristupanja - poručila je Kocijančić.

Iz Ministarstva odbrane odgovorili su da u skladu sa proklamovanom vojnom neutralnošću Srbije, četiri stuba spoljne politike i definisanim nacionalnim interesima vode balansiranu spoljnu politiku.

- Trenutno imamo najrazvijeniju saradnju sa SAD i državama EU, sa kojima na bilateralnom i multilateralnom planu učestvujemo na više od polovine ukupnog broja međunarodnih vežbi na godišnjem nivou. Kada je reč o aktivnostima sa Rusijom, Ministarstvo odbrane im poklanja istovetnu pažnju, ali u ovom momentu te aktivnosti nisu ni na približnom nivou koji ostvarujemo s drugim partnerima - kažu iz ministarstva.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cccc

    19. avgust 2015 | 08:04

    To je jasno.. Ali Mi necemo u EU...

  • Sergej Danilovič

    19. avgust 2015 | 08:14

    Treba odrzati zajsdničku vjezbu sa Rusima Belirusima na teritoriji Srbije a i Republike Srpske.Mozda bi eUropa da postavi raketni stit u Srbiji???????????

  • Dejan B.

    19. avgust 2015 | 07:53

    Zivela Rusija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA