Majkl Kirbi i Bratislav Gašić puštaju u rad projekat vredan 130.000 dolara. Evo i koji

Evropska komanda oružanih snaga SAD-a (EUCOM) uložila je preko Kancelarije za vojnu saradnju Ambasade SAD preko 130.000 dolara u obnovu ova dva objekta

  • 0

U četvrtak, 20. avgusta, ambasador Majkl Kirbi i ministar odbrane Bratislav Gašić prisustvovaće svečanosti povodom obeležavanja uspešnog završetka radova na humanitarnom projektu kojim su rekonstruisane muzička škola i vrtić „Naša radost“ u Bujanovcu.

Evropska komanda oružanih snaga SAD-a (EUCOM) uložila je preko Kancelarije za vojnu saradnju Ambasade SAD preko 130.000 dolara u obnovu ova dva objekta.

Projekat su zajedno izvele Nacionalna garda Ohaja i Vojska Srbije tako što je 40 gardista iz Ohaja radilo zajedno sa 40 pripadnika Vojske Srbije na renoviranju škole i vrtića. Radovi su počeli 1. avgusta, a vojnicima je pomagala lokalna građevinska firma.

Ovaj projekat je još jedan primer partnerstva i čvrstih veza koje postoje između Nacionalne garde Ohaja i Vojske Srbije. Njime se potvrđuje posvećenost Vlade SAD-a da zajedno sa partnerima u Srbiji radi na poboljšanju kvaliteta života svih građana Srbije.

Nakon svečanosti u Bujanovcu, ambasador Kirbi i ministar Gašić će posetiti prihvatni centar za izbeglice u Preševu gde će razgovarati sa nadležnima i sa korisnicima centra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA