LIDERI ALBANACA S KOSOVA U PANICI: Ovo je SPISAK OSUMNJIČENIH ZA RATNE ZLOČINE iz OVK!

U tekstu pod naslovom "Komandante rata će istražiti i njihovi saborci" dnevnik ''Bota Sot'' navodi se da Specijalnom sudu počinju da se priključuju i istražni policajci Kosova, iaoko strepe da se iz moralnih razloga pridruže međunardnoj ekipi za istragu

  • 6

Prištinski dnevnik ''Bota Sot'' objavio je na naslovnoj strani slike bivših pripadnika OVK koje bi, kako piše, Specijalni sud mogao optužiti za zločine.

Na slikama su, aktuelni zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači, predsednik i potpredsednik skupštine Kosova Kadri Veseli i Džavit Haliti, bivši premijer i glavni komandant OVK Agim Čeku, poslanici u skupstini Kosova Saip Muja, Daut Haradinaj, Azem Sulja, Fatmir Ljimaj, Lahi Ibrahimaj, kao i bivši komandant OVK od 1997. do 1999 Bislim Zirapi.

U tekstu pod naslovom "Komandante rata će istražiti i njihovi saborci" dnevnik ''Bota Sot'' navodi se da Specijalnom sudu počinju da se priključuju i istražni policajci Kosova, iaoko strepe da se iz moralnih razloga pridruže međunardnoj ekipi za istragu.

ZA OVOG AMERIČKOG MARINCA NAVIJAJU SVI SRBI! On će suditi Tačiju, Haradinaju i OVK. Naježiće vas njegova životna priča

Foto: Printskrin / botasot Foto: Printskrin / botasot

Oni se plaše da će u Prištini potom označeni i "optuženi" za istragu protiv svojih prijatelja, saboraca, kao i da će ugroziti sintagmu bivše ilegalne grupe "prijatelji ideala". "Bota Sot" je saznala iz policijskih izvora Kosova da je pre tri meseca pozvan policajac koji nije hteo da se predstavi da bude deo ekipe za istragu Specijalnog suda.

- Pre tri meseca su me zvali i rekli da zele da me imaju kao istražioca - rekao je on.

S druge strane službenici policije kažu da policija Kosova ima dovoljnih kapaciteta da sprovodi zakon.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    19. avgust 2015 | 12:09

    Samo ko je nauvan i glup jer ne poznaje dovoljno Arnaute i medjunarodni sud može da poveruje da će neko od navedenih za počinjena krivična dela biti osudjen.

  • vuk

    19. avgust 2015 | 17:33

    Ma ništa... Tudjman, Izedbegović, Ganić, Gotovina,Haradinaj ... Spisak je podugačak . Pojeo vuk magarca će biti kao i obično...

  • Nada@

    19. avgust 2015 | 13:16

    Bojim se da ce to biti samo jos jedna farsa. Videli smo kako to izgleda u Hagu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA