ISLAMISTI ZAROBILI BIVŠEG TELOHRANITELJA ZORANA ĐINĐIĆA! Zaključan je u sobi bez svetla i vazduha. BORI SE ZA ŽIVOT

- On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršao 20 kilograma i da 5 meseci nije video sunce. Prvo me je pitao zašto je zatočen. Nisam znala šta da mu kažem jer ni ja ne znam - kaže njegova supruga Vesna

  • 34

Bivši telohranitelj ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića Srđan Babić već pet meseci je zarobljen u Libiji od strane islamističke milicije "El Majd", pod nejasnim okolnostima!

Za njega nije tražen nikakav novčani otkup, niti je optužen za bilo kakvo krivično delo, a i dalje je u zarobljeništvu.

Kada je Babić priveden, rečeno mu je da je to "zbog njegove bezbednosti", a od tada je pet meseci zatočen, a tek preksinoć mu je omogućen kontakt s porodicom.

Babić je javnosti u Srbiji poznat kao čovek koji na jedinom snimku posle atentata na Đinđića zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. Posle ubistva radio je u MUP-u Srbije i Žandarmeriji, odakle je otpušten nakon smene Gorana Radosavljevića Gurija.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

U Libiji je radio kao tim lider u francuskoj kompaniji "ASP" koja se bavi obezbeđenjem i logističkom podrškom diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, kao i naftnim kompanijama, a radio je i u menadžment timu koji je obezbeđivao italijansku naftnu kompaniju ENI u Libiji.

Njegova supruga Vesna i sin Strahinja pet meseci žive u strahu, a kako kažu za "Politiku" - pomišljali su i da je ubijen.

- On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršao 20 kilograma i da 5 meseci nije video sunce. Drže ga u sobi bez svetla i vazduha. Prvo me je pitao zašto je zatočen. Nisam znala šta da mu kažem jer ni ja ne znam - kaže Vesna Babić, koja dodaje da se za pomoć obratila i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, kao i da očekuje efikasniju reakciju države kako bi joj pomogla da se njen suprug nađe na slobodi.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delije skopje

    20. avgust 2015 | 11:19

    previse zna o atentatu !! cia sklanja dokaze i svedoke !! pogledajte na youtube emisija kako su zavrsili svih 7 svedoka nakon atentata na kiro gligorov !! jedan ga pregazio voZ, drugi je izvrsio samoubistvo tako sto se upucao u ledja, treti je poginuo u saobracajnu nesrecu, cetvrti su nasli bacen u kontejner , jedan se udavio u reku gde je dubina pola metra, i zena sta je radila na prisluskivanje u mvr nasli su je ubijena u kancelariji jer je nejzin pistol slucajno opalio i pogodio je bas u glavi !!! pozz za braca srbi, kosovo je srbijaa!!!

  • Japaja

    20. avgust 2015 | 08:48

    Strašno

  • Jeca

    20. avgust 2015 | 10:41

    Jel bidite Srbi kad ste pozitivne lajkove hrvatima davali ,a oni nama negativne,strasno.kako je narod zadojen njihov zadojen mrznjom....ali hvala Bogu Srbin ce biti ziv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA