IZBORI ĆE POČISTITI POLITIČKO NEBO SRBIJE! Vuk, Čeda, Tadić i Sanda MORAJU u KOALICIJE, ako hoće DA PREŽIVE

Da li će vanredni parlamentarni izbori, ukoliko ih bude, očistiti političko nebo u Srbiji i hoće li "politički dinosaurusi" otići u penziju

  • 7

Političko nebo Srbije potresla je izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića da razmišlja o izlasku građana na vanredne parlamentarne izbore. Odmah posle te izjave krenulo je pregrupisavanje na političkoj sceni, a Telegraf.rs vam predstavlja koje to "političke dinosauruse" možda više nećemo gledati na sceni, ukoliko zaista bude izbora!

KO PREŽIVI, NEKA PRIČA: Srpske partije u DUGOVIMA DO GUŠE izlaze na IZBORE!

Prema skoro svim ozbiljnijim istraživanjima SNS ima gotovo apsolutnu podršku i niko od stranaka nije ni blizu da je ugrozi. Još samo SPS može da računa na dvocifrenu podršku, dok cenzus prema podacima mogu još samostalno da preskoče jedino DS i SRS!

ISTRAŽIVANJE: Vučić i SNS imaju APSOLUTNU PODRŠKU građana, opozicija stoji KATASTROFALNO!

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Što znači da su stranke Vuka Draškovića (SPO), Čedomira Jovanovića (LDP), Borisa Tadića (SDS), Sande Rašković Ivić (DSS) debelo ispod crte i da ih samo sklapanje koalicije može održati na političkoj sceni Srbije!

SRBI U MARTU IZLAZE NA IZBORE? Evo za koga će sve narod moći da glasa

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji biće najverovatnije održani u martu 2016. godine, a postoji velika šansa da se oni spoje s lokalnim i pokrajinskim. To je trenutno najizvesnija opcija, a ko će se kako snaći ostaje da se vidi.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

Inače, i u ranijem istraživanju “Faktor plusa” (iz maja 2015.) zabeleženi su sledeći rezultati:

- Tada je, prema rečima analitičara Dejana Vuka Stankovića, koji je izneo ove podatke, SNS bio natpolovičan, SPS „stoji“ na 9,5 odsto, dok je Demokratska stranka na rejtingu od 7  odsto. SDPS Rasima Ljajića imao je rejting od 3,4 odsto, SDS Borisa Tadića 3,1 odsto, dok Dveri i PUPS imaju podršku od po tri odsto anketiranih, što pokazuje da je PUPS jedna od stranaka čiji rejting stalno raste, kao i da imaju snagu kao DSS (2%) i LDP (1,3%) zajedno.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže za "Alo!" da političari poput Vuka Draškovića, Živkovića, Jovanovića, Tadića i drugih koje gledamo dugi niz godina nemaju šanse da prežive samostalno i da moraju praviti koalicije ukoliko žele da budu parlamentarne stranke u Srbiji.

Za sada su iz DS-a i SDS-a rekli da su ZA sklapanje koalicija, a ko će s kim ostaje da se vidi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi-

    21. avgust 2015 | 14:10

    Dzabe se udruzuju kad ih je narod vec odbacio i ne zeli vise ni da ih vidi a kamoli da ih jos i bira.Oni su odsvirali svoje ,neka se snalaze u svojim zanimanjima jer za politiku nisu, koliko smo svi videli.

  • Veslač

    21. avgust 2015 | 20:06

    Srbija treba da ima najvise 5 stranaka!!!

  • Srkijatos Maksulopulos

    21. avgust 2015 | 14:51

    Na ovim izborima ce ne izlaznos biti 70%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA