O OVOJ FUDBALSKOJ UTAKMICI PRIČA CELA EVROPA: Edi Rama, Hašim Tači, Svilanović i Cerar na terenu. EU je sudija!

O ovoj fudbalskoj utakmici priča cela Evropa, a sastaće se FK “Future EU” i FK ” EU”, evo ko će u njima igrati

  • 3

Predstojeći Samit Zapadni Balkan u Beču, na kojem će učestvovati premijeri i ministri inostranih poslova mogao bi da "padne u senku" fudbalske utakmice o kojoj priča CELA EVROPA, a sastaće se timovi FK “Future EU” i. FK ” EU”, a sudija će biti evropski komesar Johanes Han!

Kako je najavljeno pred sam Samit biće odrigrana prijateljska fudbalska utakmica između FK “Future EU” i. FK ” EU”.

U ekipi “Future EU” igraće između ostalog Edi Rama, kosovski ministar inostranih poslova Hašim Tači, šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić, njegov makedonski kolega Nikola Poposki, bosanski šef diplomatije Crnadak, ministar inostranih poslova Albanije Ditmir Bushati, kosovski ministar privrede Arben Ahmetaj, kao i negenralni sekretar Procesa regionalne saradnje Goran Svilanović.

U ekipi “EU”, na meču kojim će suditi evropski komesar Johanes Han, igraće, između ostalih slovenackci premijer Miro Cerar, šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc.

Foto: Wikipedia/Lisbethmat Foto: Wikipedia/Lisbethmat

Povodom održavanja Samita u Beču nemačka kancelarka Merkel imaće razgovore i sa predsednkom Austrije Fišerom, kao i kancelarom Fajmanom, koji će joj uručiti visoki orden Republike Austrije. Inače veče uoči Samita biće sportskog karaktera i okupiće učesnike na travnatom terenu stadiona bečke “Austrije”.

Na predstojećem Samitu o zapadnom Balkanu u Beču, posebna čast biće ukazana premijeru Aleksandru Vučiću, pošto će, kako je najavljeno u glavnom gradu Austrije, o ishodu skupa javnost informisati, kao jedini predstavnik regiona, zajedno sa domaćinom, austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom, inicijatorom šeficom nemačke vlade, i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stop fasizmu

    22. avgust 2015 | 18:02

    fasisticki samit...ruganje zdravoj pameti..oeti jednoj drzavu dio teritorije i na toj istoj se vrsi ubijanje srba i paljenje svetinja se pozdravlja nekom utakmicom koja bi valjda trebala pricati o uspjehu te fasisticke tvorevine zbane eu.

  • Djeneral leni

    22. avgust 2015 | 18:37

    Auuu na jednoj strani Srpski neprijatelji a na drugoj strani Ruski neprijatelji

  • Simeon

    22. avgust 2015 | 19:20

    E kad bi Srbe pustili na tribine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA