ĐINĐIĆEVOG TELOHRANITELJA PUŠTAJU IZ ZATVORA U LIBIJI: Diplomatska ofanziva urodila plodom?

Babić će biti oslobođen već u septembru sa još petoricom zarobljenika koje je uhapsila islamistička milicija ''El Majd''

  • 6

Rusko Ministarstvo inostranih poslova uključilo se u akciji oslobađanja Đinđićevog telohranitelja Srđana Babića, pišu Naše novine.

SRĐAN JEDVA GOVORI, NIJE VIDEO SUNCE 5 MESECI: Najnoviji detalji OTMICE Đinđićevog telohranitelja kojeg su ZAROBILI ISLAMISTI!

Kako pišu ''Naše novine'', Babić će biti oslobođen već u septembru sa još petoricom zarobljenika koje je uhapsila islamistička milicija ''El Majd''. Naime, potpisan je dokument o oslobađanju šestorice zarobljenika. Pored Babića, na spisku su i državljani Rusije.

- Nizom aktivnosti ruskog Ministarstva spoljnih poslova, ali i zahvaljujući raspoloženju libijske vlade o poboljšanju odnosa ove dve države, šestoro zarobljenika koji se mesecima nalaze u libijskom zatvoru, biće oslobođeno. Na tom spisku se našao i srpski državljanin koji, ukoliko sve bude išlo po planu, biće na slobodi sledećeg meseca - rekao za ''Naše novine'' izvor uključen u diplomatsku akciju oslobađanja zarobljenika.

Srđan Babić je poznat javnosti kao čovek koji na snimku posle atentata na Đinđića zaustavio automobile u Nemanjinoj ulici, kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. Nakon atentata, radio je u Žandarmeriji, odakle je otpušten nakon smene Gorana Radosavljevića Gurija sa mesta komandanta ove jedinice.

Foto: YouTube / The Darco Foto: YouTube / The Darco

Radio je u Libiji kao tim lider u francuskoj kompaniji ''Argus sikjuriti prodžekts''. Radio je u menadžment timu koji je obezbeđivao italijansku naftnu kompaniju ENI u Libiji.

Krajem marta ove godine počinju njegove muke, kada je menadžer za Libiju kompanije ASP Aleksander Has, inače iz Austrije, kidnapovan na putu za aerodrom ''Metiga'', u tom trenutku jedinom operativnom aeerodromu u blizini Tripolija.

Posle hapšenja Hasa, osoba koja se predstavlja kao Muhamed iz tajne službe došla je u kompleks italijanske naftne kompanije i zatražila da se Babić pojavi u kancelariji lokalne milicije ''El Majd'' kako bi navodno dao izjavu. Babić se odazvao pozivu, dao izjavu, posle toga je pušten. Oduzet mu je pasoš tom prilikom, kao navodnoa garancija da će se ponovo odazvati pozivu. Ponovo je pozvan, a zatim zadržan do današnjeg dana.

ISLAMISTI ZAROBILI BIVŠEG TELOHRANITELJA ZORANA ĐINĐIĆA! Zaključan je u sobi bez svetla i vazduha. BORI SE ZA ŽIVOT

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Babićeva supruga, Vesna je za srpske medije ispričala kako je mislila da nije živ, sve dok se jednom nije javio telefonom, prvi put posle pet meseci neizvesnosti.

- On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršao 20 kilograma i da za sve vreme zatočeništva nije video ni sunce, ni mesec. Zatočen je u prostoriji bez svetlosti i vazduha. Prvo me je pitao zbog čega je zatočen. Nisam znala šta da mu kažem jer ni sama ne zanam - rekla je Vesna Babić.

Vesna je isto tako dodala da joj je najteže palo to što je saznala da je njen suprug, pre nego što je zadržan, tražio utočište u Ambasadi Srbije u Tripoliju. Tvrdi da je ambasador Oliver Potežica odbio da pruži utočište njenom suprugu u ambasadi.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Man of Honor

    22. avgust 2015 | 11:29

    Ma kakva diplomatska ofanziva, nemojte da zavaravate narod. Videla se dimplomatija kada su Orića poslali u BiH i kada su Haradinaja uhapsili u Sloveniji.

  • Anoniman

    22. avgust 2015 | 11:23

    Sve druge "poubijali"njega pustili?Gdje je on to bio prije 5-6 mjeseci kada se tek sada prica o njemu?

  • Nana

    22. avgust 2015 | 14:24

    Hvala Bogu živ se vratio svojima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA