ČEDA JOVANOVIĆ: Srbija ŠTO PRE da uđe u NATO i prizna Kosovo!

- Alternativa ulasku u NATO nije neka pacifikovana zemlja od čokolade ili neka nepovrediva neutralnost. Izbor između ulaska i neulaska u NATO je izbor između stabilnog, modernog društva i ruskog geta. Stvari isto stoje i sa kosovskom nezavisnošću - rekao je lider LDP-a

  • 42

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da Srbija treba što pre da uđe u NATO i da ne beži od stvarnosti kada je Kosovo u pitanju.

- Alternativa ulasku u NATO nije neka pacifikovana zemlja od čokolade ili neka nepovrediva neutralnost. Izbor između ulaska i neulaska u NATO je izbor između stabilnog, modernog društva i ruskog geta. Stvari isto stoje i sa kosovskom nezavisnošću - rekao je Jovanović u intervjuu za portal Autonomija.

Prema njegovim rečima, od stvarnosti beži i aktuelna Vlada Srbije, kao što su od nje bežale i prethodne tri vlade, iako od donošenja teških odluka zavisi ne samo oporavak već i opstanak Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Globalni bezbednosni izazovi, jednako kao i naše lokalne nestabilnosti, svakodnevno nas podsećaju da nema drugog načina da obezbedimo trajan mir i stabilnost za Srbiju, isto onako kako su nas to uverile ratne '90. godine, kad se po kafanama nagađalo kad će i koliko ruskih aviona da stigne u pomoć bratskoj Srbiji iz Rusije, koliko sistema S-300, da bi se na kraju pomoć svela na 40 pijanih, raspevanih kozaka - kazao je Jovanović.

On je ocenio da Srbija kroz odlaganje rešavanja statusa Kosova pogoršava i položaj srpske manjine koja tamo živi.

- Tako ne samo što komplikujemo naše inače problematične odnose, nego ugrožavamo sopstvenu evropsku budućnost, jer ona prosto ne postoji za zemlje koje ne znaju svoje granice i imaju neraščišćene odnose sa komšijama - rekao je Jovanović.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    24. avgust 2015 | 12:36

    То, кад би се ти нешто питао. Овако...

  • Ludi Milojko

    24. avgust 2015 | 12:41

    Opet mu se zmajevi prividjaju...ne znam sta drugo da kazem.

  • Dr. za rock and roll

    24. avgust 2015 | 14:28

    Ta rusija i ova danas su dve razlicite zemlje a tvoja politika ljigava i prljava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA