Steže se obruč oko Grčke, Kipra, Rumunije, Španije i Slovačke - TRAŽI SE PRIZNANJE KOSOVA!

- U stalnim smo kontaktima sa članicama EU koje to nisu učinile. Svesni smo pritisaka kojima su izložene, ali očekujemo da njihov stav ostane nepromenjen - kaže Ivica Dačić

  • 22

Posle ofanzive na UNESKO, kako bi se u ovom telu obezbedila stolica Prištine, kosovski Albanci targetirali su novu metu - pet članica EU koje nisu priznale Kosovo i Metohiju, sa ciljem da to i učine.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, potvrdio je za "Novosti" da Rumunija, Slovačka, Španija, Kipar i Grčka trpe velike pritiske da promene svoje pozicije oko Kosova.

- Srbija čini sve da se ne povećava broj država koje su priznale nelegalnu proglašenu nezavisnost srpske južne pokrajine. U stalnim smo kontaktima sa članicama EU koje to nisu učinile. Svesni smo pritisaka kojima su izložene, ali očekujemo da njihov stav ostane nepromenjen - kaže Ivica Dačić.

Zamenik šefa diplomatije tzv Republike Kosovo Petrit Selimi kaže da su učinjeni važni koraci u pravcu da nezavisnost prizna i pet država članica EU koje to do sada nisu učinile.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KOSOVO

    25. avgust 2015 | 08:44

    Probudi se Srbijo!!!

  • Nikolas

    25. avgust 2015 | 09:10

    AMERI I NASI ZAPADNI PRIJATELJI VRSE PRITISAK DA STO VISE ZEMALJA PRIZNA NATO DRZAVU KOSOVO KAKO BI NAM OTELI CRKVE I MANASTIRE !!! KAKO TO NEKIM POLITICARIMA UOPSTE NESMETA I USPEVE -EUROFANATICI KOD KOJIH JE EURO BOG PRISTACE NA SVE !!!

  • brana

    25. avgust 2015 | 08:34

    Pa dal su ti siptari jaci od svih drzava na svetu?Ako jesu onda mi nemamo razlog da se borimo jer smo vec porazeni...Ajde podmicivanje prljavim parama,ajde pretnje amerikom i nemcima ali da oni tako dobro osmisljavaju svki potez u napred a mi pasivni do krajnjih granica?!Nema smisla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA