NOVA RUNDA U BRISELU: Vučić i Mustafa o ZSO, struji, Ivanoviću

U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga na nivou premijera, uz posredovanje EU

  • 78

U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga na nivou premijera, uz posredovanje EU, a jedna od glavnih tema razgovora biće formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Kako je najavila kancelarija Evropske službe za spoljne poslove, dve strane će na sastanku nastojati da finalizuju sporazume o ZSO, kao i energetici, Telekomu, a razgovaraće se i o slobodi kretanja na mostu u Kosovskoj Mitrovici.

U Beogradu kažu da će se za pregovaračkim stolom razgovarati i o slučaju Olivera Ivanovića.

Nova runda dijaloga trebalo bi da donese odgovor na pitanje hoće li se dve strane složiti da ZSO treba da ima izvršna ovlašćenja po čemu su pozicije i dalje prilično udaljenje.

Foto: Prinskrin RTS Foto: Prinskrin RTS

Ulozi su i u Beogradu i u Prištini veliki, jer od dogovora zavisi brzina napretka na evropskom putu obe strane, ali je uprkos tome jedino izvesno da srpski pregovarački tim od izvršnih ovlašćenja, koja su obećana građanima, ni po koju cenu neće odustati, a da je isto to, barem u zvaničnim izjavama, za albansku stranu neprihvatljivo.

Beograd dobio signale iz visokih političkih krugova u Briselu i u Vašingtonu da se mogu očekivati provokacije albanskih političara koje služe isključivo za dnevno političke svrhe.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • feniks

    25. avgust 2015 | 13:12

    Pregovori i dogovori kucu grade .

  • Nikola

    25. avgust 2015 | 13:09

    Potreban je kompromis i dogovor. Nasa Vlada se za to non stop zalaze dok druga sabotira i ne zeli dogovor.

  • dfg

    25. avgust 2015 | 13:04

    Nova runda pregovora nadam se da ce napokon dovesti do postizanja dogovora oko ZSO, zato što je to u obostranom interesu.Sve je jako vazno i bitno je da Ivanovica oslobode, jer covek ni kriv ni duzan tamo gubi zdravlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA