Haški osuđenik Nikola Šainović večeras stiže u Srbiju!

Očekuje se da Šainović stigne na beogradski aerodrom letom iz Švedske oko 23 sata

  • 6

Advokat Toma Fila potvrdio da se haški optuženik i nekadašnji potpredsednik srpske vlade Nikola Šainović letom iz Stokholma u sredu uveče stiže u Srbiju nakon odslužene dve trećine kazne.

PRVA SLIKA NIKOLE ŠAINOVIĆA NA SLOBODI: Ovako danas izgleda bivši premijer Srbije! (FOTO)

Očekuje se da Šainović stigne na beogradski aerodrom letom iz Švedske oko 23 časa.

Haški optuženik Nikola Šainović sleteo na beogradski aerodrom! (FOTO)

- On je sada slobodan čovek - rekao je Fila.

NISAM KRIV, ALI NE MOGU MIRNO DA SPAVAM: Evo šta je sve Nikola Šainović rekao u svom prvom obraćanju srpskoj javnosti! (FOTO)

Šainović se predao Tribunalu 2. aprila 2002. godine, a 2009. osuđen je na zatvorsku kaznu od 22 godine. On se žalio na presudu, pa mu je kazna 2014. godine smanjena na 18 godina, a 18. septembra 2014. godine, prebačen je u Švedsku na izdržavanje kazne.

Haški tribunal je teretio Šainovića za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja na Kosovu od 1. januara do 20. juna 1999. godine.

Među navodima optužnice bili su deportacija i druga nehumana dela, ubistvo i progoni na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi s namerom da prisilno raseli deo kosovskih Albanaca i promeni etnička ravnoteža pokrajine, na kojoj bi ponovo bila uspostavljena kontrola Srbije.

 Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA