NISAM KRIV, ALI NE MOGU MIRNO DA SPAVAM: Evo šta je sve Nikola Šainović rekao u svom prvom obraćanju srpskoj javnosti! (FOTO)

- Ja sam se na sudu izjasnio da nisam kriv, ali to ne znači da mi je mirna savest. Ova presuda ima osuđujući i oslobađajući deo, a ja sam svoj prvi deo odslužio - rekao je nekadašnji premijer Srbije

  • 23

Nikola Šainović sleteo je na beogradski aerodrom Nikola Tesla oko 23 sata. Tamo su ga osim brojnih novinarskih ekipa dočakale i partijske kolege Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović i Slavica Đukić Dejanović koji su istakli da su srećni što se njihov prijatelj vraća i što je živ i zdrav.

 

PRVA SLIKA NIKOLE ŠAINOVIĆA NA SLOBODI: Ovako danas izgleda bivši premijer Srbije! (FOTO)

 

Odmah pri sletanju, Šainović je za medije rekao da želi svima da se zahvali jer su mu mnogo pomogli i istakao je da je veoma srećan, kao i da mu sve deluje nestvarno.

 

- Hteo bih da se zavhalim svima koji su mi pomogli da izdržim na optuženičkoj klupi. Pre svega, mislim na suprugu i dva sina, a onda i na prijatelje, advokate Tomu Filu i Vladana Petrovića. Takođe, izrazio bih veliku zahvalnost Pravnom fakultetu na podršci. Naravno, državi, celom društvu i prijateljima koji su pomagali mojoj porodici dok sam bio u Haškom tribunalu - rekao je u svom obraćanju nekadašnji premijer Srbije.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Veliku zahvalnost je iskazao svima koji su svedočili na sudu i posebno se zahvalio "haškim sapatnicima na pomoći i razumevanju".

 

Haški optuženik Nikola Šainović sleteo na beogradski aerodrom! (FOTO)

 

On je rekao da je robija u izganstvu prevaziđena kao kategorija i da samim tim narušava i svrhu kažnjavanja.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Meni su sudili kao pojedincu, a za žrtve naroda još uvek nije stigla pravda. Međutim, naglasio bih da je ovim srpska država dokazala da ne štiti zločin - dodao je Šainović.

 

On smatra da je ovo momenat kada treba da se nađe pravo rešenje i mir, kao i da podržava sve napore Vlade u tome.

 

Na pitanje novinara da li se oseća krivim, Šainović je rekao da "neće da drži junačke govore i neće reći da mirno spava, jer ne može mirno da spava niko ko je bio ratu".

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Ja sam se na sudu izjasnio da nisam kriv, ali to ne znači da mi je mirna savest. Ova presuda ima osuđujući i oslobađajući deo, a ja sam svoj prvi deo odslužio - rekao je.

 

Takođe, novinarima se obratio i Toma Fila.

 

- Ja sam danas najsrećniji čovek na svetu zato što sam ga odveo u Hag bez lisica i bez privođenja. Takođe sam srećan jer sam ga odveo živog i zdravog, a takvog sam ga i vratio - rekao je Toma Fila.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

 

(J. T. / A. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sever-jug

    27. avgust 2015 | 00:40

    Sacekala ga njegova porodica, iskreni prijatelji i advokati a docekala ga njegova Srbija umorna od svega a opet jaca od lazi i podmetanja. Dobro dosao svojima i u svoju kucu.

  • Sremac

    27. avgust 2015 | 00:53

    Jadan nista on skrivio nije

  • Makarije

    27. avgust 2015 | 07:39

    Najveće zlo,uništio nas je na Kosovu sa njegovom politikom i mesetarenjem.O Krajini i da nepricam,znaju krajisnici gde su sada zahvaljujuci ovom morzu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA