NIKOLIĆ U POSETI KAZAHSTANU: Prijateljski i konkretno o privredi

Tokom dvodnevne posete Kazahstanu, srpski predsednik će razgovarati sa predsednikom ove zemlje, ali i premijerom. Biće održan i biznis forum "Srbija-Kazahstan"

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas, na početku dvodnevne zvanične posete Kazahstanu, da će razgovori koje će on i srpska delegacija imati u toj zemlji biti prijateljski, ali i veoma konkretni u cilju poboljšanja sveukupne, a posebno ekonomske saradnje.

- Započeli smo danas zvaničnu posetu Kazahstanu sa jasnom željom da prijateljstvo koje među našim narodima postoji odavno i koje je čvrsto i stabilno dodatno učvrstimo dobrim privrednim odnosima i da pronađemo ne samo investitore za Srbiju već i da pronađemo i tržišpremijeromte u Kazahstnau za srpske proizvođače - rekao je Nikolić.

VUČIĆ: Plan koji je predstavio Kurc od pet tačka za rešenje problema izbeglica je izvanredan

On je naveo da će na tu temu razgovarati sa predsednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbajevim, vladom i članovima parlamenta i podvukao da se svuda može videti kako se Kazahstan razvija, kako sa puno volje i optimizma u ovoj zemlji gledaju u budućnost, ali i kako svi govore da im je Srbija veliki prijatelj.

- I naša je velika želja, i to radimo zajedno Vlada Srbije i ja, da predstavimo one firme koje bi kod nas mogle da povuku napred, a još uvek nisu pronašle svog pravog partnera - dodao je Nikolić.

Predsednik Srbije smatra da su Azerbejdžan, Kazahstan, Kina, Ruska Federacija države u kojima privrednici mogu da pronađu motiv koji se zove profit da bi sarađivali sa Srbijom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- I to bi značilo da Srbija konačno krene napred, da u Srbiji svako ko ume proizvodi i da sve što proizvede možemo da prodamo - istakao je Nikolić.

On je podvukao da će razgovori biti prijateljski, ali i veoma konkretni.

Nikolić je u zvaničnoj poseti Kazahstanu, na poziv predsednika te republike Nursultana Nazarbajeva sa kojim će razgovarati, a tokom posete sastaće se i sa, premijerom Karimom Masimovim, predsednikom Donjeg doma parlamenta Kabulom Džakupovim, gradonačelnikom Almatija Baurzanom Bajbekom.

KARDINAL STEPINAC JE PRED KOMUNISTIMA POKAZAO HRABROST: Intervju vladike SPC koji će uzburkati javnost

Biće potpisana dva međunarodna sporazuma - Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Kazahstan o međunarodnom drumskom saobraćaju, kao i Ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju poreske evazije u odnosu na dohodak i imovinu. Tokom posete biće održan i Biznis forum "Srbija-Kazahstan".

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA