VUČIĆ: Verujem u iskrenost nemačkih političara i u otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU

Srpski premijer je komentarišući rezultate bečkog Samita zemalja Zapadnog Balkana, naveo da je za Srbiju važno to što je kancelarka Angela Merkel pozvala nemačke firme da ulažu u region, a istakao je i da su se na konferenciji čule "važne stvari za rešavanje migrantske krize"

  • 99

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da veruje u iskrenost i reč nemačkih političara o otvaranju prvih pregovaračkih poglavlja sa EU. On je rekao i da očekuje skori početak tih pregovora.

- Oni su dali reč i to će da ispune - kazao je predsednik Vlade Srbije.

HAN: Odluka o izborima isključivo u rukama srpskih političara

Komentarišući rezultate bečkog Samita zemalja Zapadnog Balkana, Vučić je naveo da je za Srbiju važno to što je kancelarka Angela Merkel pozvala nemačke firme da ulažu u region, a istakao je i da su se na konferenciji čule "važne stvari za rešavanje migrantske krize".

Kako je naveo, na Srbiju se danas gleda kao na "odgovornu, evropsku zemlju koja drži do svoje reči".

- Kancelarka Merkel koja - da se ne lažemo - ima odlučujuću ulogu u Evropi, rekla je da nije iznenađena što smo uradili svoj posao, jer je to i očekivala. To je priznanje građanima Srbije, a mi moramo nastaviti sa ekonomskim reformama, tako da u 2016. godini rast bude veći od dva odsto, a u 2017. i preko tri - rekao je premijer.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA