EVO ŠTA SE DESILO NAŠIM POLITIČARIMA PRVOG DANA U ŠKOLI: Dačiću je bilo dosadno, a Vulin baš nije imao sreće!

Kada su pošli u prvi razred, nije se ni slutilo da će danas upravljati državom ili imati visoke stranačke funkcije. Za pojedine funkcionere prvi dan osnovne škole bio je veoma zanimljiv

  • 2

Sutra je prvi dan škole, neki su imali raspust, a pojedini mališani kreću u prvi razred, i to je za njih poseban dan, počinje jedano novo poglavlje u njihovim životima. I naši političari su takođe nekada, verovali ili ne, bili đaci prvaci, a pojedini od njih pamte taj dan kao da je bio juče.

Ministru spoljnih poslova i potpredsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, je bilo dosadno prvog dana u školi, jer je znao već da čita, piše:

- Išao sam u osnovnu školu "Toplički heroji" u Žitorađi, dočekala nas je učiteljica Jelisavka. Iskreno, bilo mi je pomalo dosadno, jer sam već znao da čitam i da pišem -. rekao je Dačić za jedan beogradski dnevni list.

ON JE PRAVI SRPSKI VITEZ, KOG SRBI OBOŽAVAJU: Oduševiće vas njegova ŽIVOTNA PRIČA! (FOTO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, doživeo je pravi peh, i veoma dobro se seća svog prvog školskog dana.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

- Sve je bilo veoma svečano, a mi smo bili važni, roditelji su bili ponosni. Ja sam bio veoma zabrinut jer sam uspeo da izgubim pionirsku maramu i bio sam jedini bez nje - priča Vulin.

Poslanik i visoki funkcioner SPS Branko Ružić, kaže da je imao tremu pred polazak u školu ali i da je bio veoma radostan.

- Išao sam u Osnovnu školu "Bora Stanković" na Banjici, kod predivne učiteljice Jelice Martinović. Moj drug iz klupe zvao se Mile Samardžić - rekao je Ružić.

ONI NE ZNAJU ZA BOL, LOME MOTKE GLAVOM I OPASNI SU: Pogledajte šta ŠAOLIN BORCI rade sa sabljama! (VIDEO)

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić, kaže da je imala pomešana osećanja, bilo je pomalo strah kako će sve to izgledati, ali istovremeno je bila ponosna što postaje đak i što će mnogo toga naučiti.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Poslanik DS-a Dragan Šutanovac, bio je najviši u razredu, a kako kaže sticajem okolnosti njegovo mesto je bilo u prvoj klupi. Zanimljivo je da i dan danas čuva herbarijum sa ispresovanim karanfilom koji su dobili prvog dana u školi.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina Jerković

    31. avgust 2015 | 09:51

    Мене је првог дана у школи група непознатих људи заједно са свим ученицима отела сабила у аутобусе и одвезла на пешчану пољану на којој смо сатима на сунцу без воде и хране чекали да би нам биле подељене заставице да машемо док је нека колона у затвореним колима пројурила поред нас. Тек пар дана касније кад су се сва деца повратила од дехидрације и поново пошла у школу "објасинли су нам" да смо били да дочекамо "нашег вољеног друга тита" и да "изкажемо нашу љубав и захвалност према истоме" Ко би рекао да ће баш на истој пешканој пољани 1968 године бити до крви претучени студенти који су се бунили против "нашег вољеног друга тита" и изграђена зграда СИВа у којој ће се одвијати финална фаза економске пљачке Србије 80тих.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA