(LIVESTREAM) POČELO JE STVARANJE ISTORIJE: Prvi UŽIVO ONLINE politički intervju u Srbiji!

Danas, tačno u podne, po prvi put uživo, online, počeo je intervju sa ministrom pravde Srbije Nikolom Selakovićem. "Zavirite" u njegovu kancelariju uživo!

  • 5
Ministar Pravde Nikola Selaković Foto: Marko Todorović

Tačno u podne počelo je stvaranja nove istorije u Srbiji! Baš u 12 časova počeo je prvi politički livestream intervju u našoj zemlji, koji pokreće Telegraf.rs, a prvi razgovor vodi se sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem!

Livestream političke intervjue na internetu do sada u Srbiji niste imali šansu da vidite, a oni su postali pravi trend u svetu.

Gledajte intervju uživo sa ministrom pravde Srbije Nikolom Selakovićem i "zavirite" u njegovu kancelariju. Nemojte to propustiti.

Nikola Selaković rođen je 30. aprila 1983. godine u Užicu, srpski je pravnik i političar, funkcioner Srpske napredne stranke i aktuelni ministar pravde u Vladi Republike Srbije.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Završio je Šestu beogradsku gimnaziju i Pravni fakultet gde radi kao asistent na predmetu Uporedna pravna tradicija. Godine 2010. upisao je doktorske studije na Pravnom fakultetu.

Tokom studija, pored akademskog uspeha, tri puta je pobeđivao na takmičenju u besedništvu na Pravnom fakultetu (2004, 2005. i 2007). Takođe, bio je član tima na međunarodnom takmičenju iz oblasti Međunarodnog javnog prava „Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition", a 2007. godine dobio je prvu nagradu Alan Votson fondacije za projekat „Dušanov zakonik i pravni transkripti“.

Osnivač je, a u periodu od 2011. do 2012, bio je i predsednik Srpskog kulturnog kola „Despot Stefan Lazarević“. Od 2010. godine predsednik je Instituta „Oratoria“ — Cenar za retoriku. Takođe, od 2003. godine je član, a od 2005. godine sekretar Kluba ljubitelja antičkog i rimskog prava „Forum Romanum“ Pravnog fakulteta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Od 2005. do 2009. godine bio je angažovan u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, kao osoba odgovorna za organizaciju svih važnijih dešavanja. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2009. postaje saradnik u nastavi na predmetu Uporedna pravna tradicija i predmetu Nacionalna istorija države i prava, a 2010. izabran je za asistenta na tim predmetima.

Pored srpskog jezika, vlada engleskim i solidno govori francuski i italijanski, a poznaje i osnove grčkog i starogrčkog jezika.

Ako kojim slučajem imate problem sa strimingom na našem sajtu, prenos intervjua možete pratiti i na ovom linku OVDE.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U politiku aktivno ulazi 2008. godine, kada, prilikom osnivanja Srpske napredne stranke (SNS) postaje njen član. Član je Glavnog i Izvršnog odbora i predsednik je Pravnog saveta Stranke, kao i član Predsedništva SNS.

U julu 2012. godine izabran je za ministra pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije. Istovremeno, postaje član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA