SKANDAL: Nijedna stranka nije osudila ubistvo Srbina u Hrvatskoj!

Ako nije iznenađenje to što se niko od hrvatskih zvaničnika nije ogradio od ovog gnusnog zločina, postavlja se pitanje da li je domaćim političarima išta preče od predizborne kampanje. Reagovali su tek kada ih je Telegraf pozvao za izjavu

  • 1

Četiri dana prošla su od kada je na monstruozan način ubijen Srbin Momčilo Španović (75) u selu Krstinja blizu Karlovca u Hrvatskoj, a nijedna politička stranka u Srbiji nije se oglasila i osudila ovaj zverski čin!

Ako nije iznenađenje to što se do sada niko od hrvatskih zvaničnika nije ogradio od ovog gnusnog zločina, s pravom se postavlja pitanje da li je domaćim političarima išta preče od njihovih predizbornih kampanja!

Tek kada smo ih pozvali predstavnici srpskih stranaka, setili su se da "osude" ubistvo nesrećnog starca u Hrvatskoj.

Tako, na primer, Miloš Aligrudić iz DSS lopticu odmah prebacuje na zvanične državne organe.

- Vlada Srbije i njen predsednik odavno vode politiku izvinjavanja, po kojoj su svi narodi u okruženju srpske žrtve, pa sudeći prema tome, nimalo me ne iznenađuje izostanak bilo kakve reakcije ili osude ovog stravičnog zločina, koji me plaši i podseća na "Oluju" i "Bljesak". Država bi morala da reaguje i da osudi ovaj čin - poručuje Aligrudić.

Potpredsednik SRS Dragan Todorović kaže da ne postoji niko u Srbiji ko je iznenađen time što niko od političara vladajuće garniture ne reaguju. O izostanku pravovremene reakcije sopstvene stranke nije govorio.

- Lov na Srbe u Hrvatskoj i dalje je otvoren, a na snazi je još od devedesetih. Država da je prava morala bi oštro da protestuje i osudi ubistvo ovog nedužnog čoveka - ističe Todorović.

U URS takođe tek na naše podsećanje osuđuju ovaj zločin, i ističu da im se čini da je cela stvar oko ovog ubistva zataškavana, te dodaju da je prava adresa koja bi trebalo da se oglasi Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović kaže da ta stranka osuđuje ubistvo Srbina u Hrvatskoj, i dodaje da "nažalost, nije iznenađenje to što niko od zvanične Srbije nije reagovao".

- Tužno je to što se niko nije izjasnio i osudio ovaj zločin, a sramota je i što se Srba koji žive van granica naše države sete samo pred izbore - naglašava Stefanović.

Telegraf.rs nije uspeo da dobije komentar o ovom stravičnom ubistvu iz SPS i DS.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nevena

    21. april 2012 | 21:08

    Sad su u kampanji, sve vrvi od svarovski kristala, motorveja, Fiata 500L, mostova, boljeg zivota, istine, pokretanja Srbije i sl pa nisu stigli, shvatite ih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA