Albanci s juga Srbije u subotu proglašavaju ZAJEDNICU ALBANSKIH OPŠTINA

- Imamo podršku Kosova i Albanije pošto nam to garantuju rezolucija Skupštine Kosova i izjava albanskog premijera Edija Rame, koji je u Preševu izjavio da Albanci iz Presevske doline treba da uživaju ista prava kao i Srbi na Kosovu - kaže gradonačelnik Preševa

  • 21

Gradonačelnik Preševa Ragmi Mustafa izjavio je za prištinsku KTV da će odluku o osnivanju zajednice albanskih opština u Srbiji, kao odgovor na formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, doneti Albanski nacionalni savet.

PLAN ALBANACA SA JUGA SRBIJE: Preševo, Medveđa i Bujanovac MORAJU biti ALBANSKA REGIJA!

Beogradski mediji objavili su ranije da politički predstavnici Albanaca na jugu Srbije nameravaju u subotu da donesu odluku o osnivanju takve zajednice.

Mustafa je za KTV rekao, a preneo prištinski portal Albeu.com., da im takvu mogućnost daje rezolucija Skupštine Kosova, iz maja 2013. godine.

- Imamo podršku Kosova i Albanije pošto nam to garantuju rezolucija Skupštine Kosova i izjava albanskog premijera Edija Rame, koji je u Preševu izjavio da Albanci iz Presevske doline treba da uživaju ista prava kao i Srbi na Kosovu - rekao je gradonačelnik Preševa i dodao da je pravedno da Albanci iz tog dela Srbije sami odlučuju o sebi.

On takođe očekuje da će vlasti Kosova i Albanije podržati i priznati takvu zajednicu kao i da će to kasnije uraditi i međunarodna zajednica.

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    10. septembar 2015 | 12:25

    Pa ako oce prava ko srbi na kosovu onda to znaci da nece imati nikakva prava, bez prava glasa, bez zaposlenja, bez slobode kretanja.... Meni nije jasno zasto neko stalno trazi hleb preko pogace i nikad nije zadovoljan... Ispada da ako im Srbija ne prizna i udovolji u svim zahtevima da ce opet da se ratuje znaci imas izbor ili uradi kako ja ocu il da ratujemo....

  • Apatinac

    10. septembar 2015 | 12:18

    Cuj rezolucija Kosova, pa ovi su potpuno poludeli. Pa misle da cemo mi u Srbiji prihvatiti rezoluciju kvazidrzave, koju ne priznajemo kao validnu kod nas. Ne znam da li su gluplji iki bezobrazniji. Ali zahvaljujuci Americko-Izraelskoj hegenoniji prolazi im trenutno sve.

  • Zajecarac

    10. septembar 2015 | 12:32

    SAMO RAT!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA