Kirbi traži da se utvrdi ko je povukao policiju iz ambasada

Kirbi smatra da bi trebalo utvrditi ko je odgovoran za to što je policija napustila zgrade ambasada SAD, Nemačke i Hrvatske 2008. godine, kada je došlo do paljenja američke ambasade

  • 4

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je danas da bi trebalo utvrditi ko je odgovoran za to što je policija napustila zgrade ambasada SAD, Nemačke i Hrvatske 2008. godine, kada je došlo do paljenja američke ambasade, kako bi ti slučajevi konačno bili zaključeni.

- Smatramo da postoje odgovorni koji su doveli do toga da policija napusti ambasade i tako ugrozi njihovu bezbednost. Želeli bismo da se i to završi da bismo konačno zaključili ove slučajeve - rekao je Kirbi.

AMERIKANCI REAGOVALI NA PRESUDU ZA PALJENJE AMBASADE 2008. GODINE: Detaljno istražiti sve činjenice, očekujemo da će pravda biti zadovoljena

Komentarišuši presudu Višeg suda u Beogradu, koji je na uslovne kazne zatvora od pet do 10 meseci osudio devet optuženih zbog paljenja Američke ambasade 2008. godine posle mitinga "Kosovo je Srbija", dok su dvojica oslobođena optužbi, Kirbi je rekao a je uvek zadovoljan kada vidi da pravosudni sistem funkcioniše:

- To možemo završiti i krenuti dalje tako što ćemo doći do pravde u svim ovim slučajevima.

USLOVNE KAZNE ZA PALJENJE AMERIČKE AMBASADE: Osuđeni dobili od pet do deset MESECI!

Više javno tužilaštvo u Beogradu zimus je pokrenulo novu istragu o tome ko je i kakve propuste napravio tokom i nakon obezbeđivanja mitinga „Kosovo je Srbija".

U toku je predistražni postupak protiv penzionisanih generala Stevana Bjelića, tadašnjeg načelnika Beogradske policije Borivoja Tešića koji je komandovao Žandarmerijom, tadašnjeg načelnika Uprave policije MUP Srbije Mladena Kuribaka, kao i nekadašnjeg rukovodioca u Beogradskoj policiji Slobodana Vukolića i oficira iz vrha komande Žandarmerije Bojana Markovića i Zorana Raškovića.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    11. septembar 2015 | 15:18

    Imali iko snage i onu stvar da postavi tom siledžiji pitanje, Tko je odgovoran za bombardovanje Srbije i otimanja srpske kolijevke Kosova i Metohije, ili će te stalno poginjati glavu kao do sada.

  • Sergej Danilovič

    11. septembar 2015 | 14:17

    Ljudi moji sta se ceka Culi smo sta tata kaze

  • Sonja

    11. septembar 2015 | 23:14

    Molim Bosance da se ne mesaju u unutrasnje stvari Srbije i Beograda. Dovoljno problema imaju u Sarajevu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA