TOMISLAV NIKOLIĆ OČI U OČI SA PAPOM! Predsednik Srbije poglavaru RIMOKATOLIČKE CRKVE uručio DUŠANOV ZAKONIK!

Tokom razgovora koji je trajao 35 minuta razgovaralo se o izbegličkoj krizi, protivljenju Srbije prijemu takozvane "Republike Kosovo" u Unesko, kao i formiranju mešovite komisije Srpske pravoslave crkve i Rimokatoličke crkve

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Vatikanu sa papom Franjom.

Pres služba Vatikana, saopštila je da je jedna od glavnih tema razgovora bila je izbeglička kriza, odnosno uslovi u kojima su iračke i sirijske izbeglice i neophodnosti da se teret krize ravnomerno raspodeli.

Italijanska agencija ANSA je prenela da je razgovor pape i Nikolića trajao 35 minuta, kao i da je Nikolić papi uručio primerak Dušanovog zakonika i ilustrovanu monografiju srpskih manastira na Kosovu.

Nikolić u VATIKANU sa PAPOM i Serđom Matarelom!

(Claudio Onorati/ AP) (Claudio Onorati/ AP)

Teme razgovora su bile, pored izbegličke krize, i protivljenje Srbije prijemu takozvane "Republike Kosovo" u Unesko, kao i formiranju mešovite komisije Srpske pravoslave crkve i Rimokatoličke crkve koja bi razmatrala istorijske činjenice iz perioda Drugog svetskog rata i ulogu kardinala Alojzija Stepinca u Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

NIKOLIĆ PAPI NOSI DUŠANOV ZAKONIK: Srbija ZAHVALNA VATIKANU zbog Kosova, a kritikuje ga zbog STEPINCA!

(Claudio Onorati/ AP) (Claudio Onorati/ AP)

Pres služba predsednika Srbije je ranije najavila da će tokom posete Nikolić uručiti Orden Republike Srbije na lenti kardinalu Pjetru Parolinu, državnom sekretaru Svete Stolice, za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između Srbije i Svete Stolice.

Kasnije danas Nikolić će se u Rimu sastati sa predsednikom Italije, Serđom Matarelom.

Pratite Telegraf.rs na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA