POTPREDSEDNIK SKUPŠTINE SRBIJE U TBILISIJU: Evo na kom skupu je učestvovao i šta je rekao (FOTO)

Potpredsednik srpskog parlamenta susreo se sa predsednicima parlamenata Gruzije, Davidom Usupašvilijem, i Albanije, Ilir Metom. U razgovoru sa gruzijskim predsednikom parlamenta, dogovoreno je da se zajednički radi na poboljšavanju političkih, ekonomskih i kulturnih veza Srbije i Gruzije

  • 0

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković, danas je učestvovao na konferenciji o otvorenosti i transparentnosti parlamenata koja se održava u Tbilisiju, Gruzija. Govorio je o rezultatima i dostignućima Narodne skupštine Republike Srbije u ovoj oblasti, a zatim upoznao predstavnike 32 zemlje učesnice o skorašnjem formiranju Parlamentarne grupe za otvoreni parlament u kojem je učestvovala i nevladina organizacija CRTA.

Istakao je da je Narodna skupština posvećena intenzivnijoj saradnji sa organizacijama civilnog društva, što je preduslov za ispunjavanje predstavničke, zakonodavne i kontrolne funkcije parlamenta u punom kapacitetu. Najavio je i "Nedelju parlamentarizma" koja će se odvijati sredinom oktobra i na kojoj će učestvovati veliki broj narodnih poslanica i poslanika, građana, mladih, nevladinih organizacija i akademskih institucija.

U Srbiji je MOGUĆE istovremeno održati PARADU PONOSA I TRANSRODNIH OSOBA! Tvrdi Maja Gojković

Foto: Promo Foto: Promo

Takođe, susreo se sa predsednicima parlamenata Gruzije, Davidom Usupašvilijem, i Albanije, Ilir Metom. U razgovoru sa gruzijskim predsednikom parlamenta, dogovoreno je da se zajednički radi na poboljšavanju političkih, ekonomskih i kulturnih veza Srbije i Gruzije. Diskutovano je i o mogućnosti sastajanja privrednika ove dve zemlje radi iskorišćenja potencijala za ekonomsku saradnju.

SVILANOVIĆU JOŠ JEDAN MANDAT: Ostaje generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju

U svom izlaganju,Marinković istakao je značaj funkcionisanja Ekonomskog kokusa kroz koji se realizuje saradnja sa poslovnim udruženjima i pojedinačnim kompanijama u cilju uspostavljanja povoljnog ambijenta za razvoj privrede i unapređenje investicija.

Foto: Promo Foto: Promo

Članovi delegacije Republike Srbije na konferenciji bili su Vladimir Marinković, Dubravka Filipovski (GOPAK, Ženska parlamentarna mreža) i Suzana Šarac (Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava).

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA