VUČIĆ I KERI: Srbija je POUZDAN PARTNER Amerike!

- Voleli bismo da vidimo Srbiju kao malog ali pouzdanog partnera SAD u budućnosti - kaže premijer Srbije

  • 33

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Vašingtonu sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem koji je posebno istakao izuzetne napore koje premijer i ostali ulažu u rešavanje migrantske krize.

Vučić je Keriju preneo da se Srbija prema izbeglicama ponaša u skladu sa evropskim vrednostima i da je potrebno sveobuhvatno rešenje EU za tu krizu.

VUČIĆ OČI U OČI SA KONGRESMENIMA SAD: Amerika podržava EVROPSKI PUT Srbije! (FOTO)

- Ne znam šta smo mi skrivili da bilo ko ispaljuje suzavac na našu teritoriju, ali sam rekao da će Srbija umeti da zaštiti i sačuva svoju teritoriju, suverenitet i integritet - rekao je Vučić novinarima u Vašingtonu.

Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

Premijer Srbije je dodao da se nada da će Evropska unija 22. septembra, na sastanku ministara unutrašnjih poslova, doneti sveobuhvatno rešenje za problem izbeglica i da će se Srbija ponašati u skladu sa tim.

On je dodao da će i američki državni sekretar razgovarati o izbegličkoj krizi u Briselu i Velikoj Britaniji i da će tom prilikom tražiti dodatnu stabilizaciju prilika u Evropi.

Keri je pred početak sastanka rekao da SAD pozdravljaju "tranziciju koja je u toku, u okviru sporazuma iz 2013. godine izmedu Srbije i Kosova".

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Predstoji još posla, kao što to premijer zna, ali mislim da se on i drugi direktno suočavaju s tim izazovom i to je veoma važno - rekao je Keri, saopštio je Stejt department.

- Planiramo da razgovaramo i o razvijanju ekonomskih i energetskih odnosa. To su kljucne komponente svih nezavisnih država u regionu i mi priznajemo da uvek postoje pritisci različitih suseda. Uprkos tome, pozdravljamo snažnu želju premijera i njegove zemlje da jačaju odnose sa Evropom, Sjedinjenim Državama na izbalansiran i promišljen nacin - rekao je američki zvaničnik.

- Voleli bismo da vidimo Srbiju kao malog ali pouzdanog partnera SAD u budućnosti - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    17. septembar 2015 | 09:06

    Srbija je stekla status pouzdane zemlje,zemlje kljucne za mir i stabinost,zemlje evropskih vrednosti kojoj je mesto u EU,podrska velikih nam je na tom putu znacajna!!!

  • al mai

    17. septembar 2015 | 09:05

    Niko nece pogresiti ako bude investirao u Srbiju

  • strahinja

    17. septembar 2015 | 09:07

    Srbija je odgovorna , vredna i pouzdana, kao i njen premijer!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA