KIRBI: Vučićeva poseta Americi bila je uspešna!

- Ne samo zbog nivoa na kojem je primljen bilateralno - on se sastao sa potpredsednikom Bajdenom, sekretarom Kerijem, a danas i zamenikom sekretara za trgovinu, ali takođe i liderima SB i MMF-a. Za nas je to bila prilika da čujemo njegovo mišljenje i iznesemo svoje - rekao je ambasador SAD u Beogradu

  • 58

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je u četvrtak da je, sa američkog stanovišta, poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu bila uspešna.

- Ne samo zbog nivoa na kojem je primljen bilateralno - on se sastao sa potpredsednikom Bajdenom, sekretarom Kerijem, a danas i zamenikom sekretara za trgovinu, ali takođe i liderima SB i MMF-a. Za nas je to bila prilika da čujemo njegovo mišljenje i iznesemo svoje - rekao je Kirbi za Glas Amerike.

On je ukazao da je u Evropi trenutno teška situacija sa migrantskom krizom, dok Srbija pokušava da pokrene svoju ekonomiju.

- Tu je pitanje evropskog puta Srbije, a on (Vučić) je veoma jasno potvrdio predanost tom putu - zaključio je američki ambasador.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vanja

    18. septembar 2015 | 10:26

    Dobri odnosi se nam doneti rezultate i na ekonomskom planu,razvijati saradnju u tom pravcu!

  • Vlado

    18. septembar 2015 | 09:11

    Srbija je poštovana u svetu. Konačno nas SAD razume i uvažava.

  • zare

    18. septembar 2015 | 09:08

    Obostrano uspesna posetaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA