VUČIĆ ZAVRŠIO POSETU AMERICI: Vašington i Beograd se sve manje razmimoilaze!

- Mi moramo da ispunimo naš program, mi smo odlučni da to uradimo, dobili smo čestitke za ono što smo uradili bolje i više od onog što je očekivano - rekao je srpski premijer na kraju trodnevne posete Americi

  • 58

Srbija gradi iskrene i prijateljske odnose sa SAD, rekao je na kraju posete premijer Aleksandar Vučić, istakavši da je sve manje razmimoilaženja sa Vašingtonom. U razgovoru za RTS, Vučić je rekao da je u svim razgovorima naišao na reči hvale za Srbiju, kao i da, osim pitanja Kosova, postoji sve manje razmimoilaženja Vašingtona i Beograda.

- Naš je posao i bolje po nas da imamo što manje problema, što manje razlika. Ne mislim da kada bi Amerika imala velikih problema da bi imala drugačije stavove od Srbije, ali mislim da je i njima stalo da pokažu i poštovanje u drugačiji odnos i da se grade ti drugačiji odnosi - rekao je Vučić.

KIRBI: Vučićeva poseta Americi bila je uspešna!

Prema njegovim rečima, to se moglo videti i kroz politički deo posete, ali i kroz ekonomski.

- Kad vam zamenik američkog sekretara za trgovinu Brus Endrjus kaže da je ekonomija ta koja će napraviti još bolje veze i da planiraju da dođu u Srbiju i vide koju to još robu u okviru onih 500 proizvoda iz preferencijalnog sistema možemo da izvozimo za Ameriku, to su za nas veoma dobre vesti - rekao je premijer.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Vučić ističe da ako imate bolji status i veće poštovanje SAD, to je za male zemlje poput naše veoma važna stvar.

Predsednik Vlade Srbije ranije se sastao u Vašingtonu sa direktorkom Medjunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard, čije su osnovne poruke premijeru i Vladi bile podrška, čestitke, ohrabrenje, ali i oprez.

LAGARDOVA OHRABRILA VUČIĆA: Rezultati srpske ekonomije su bolji od očekivanih (FOTO)

- Mi moramo da ispunimo naš program, mi smo odlučni da to uradimo, dobili smo čestitke za ono što smo uradili bolje i više od onog što je očekivano - rekao je premijer.

Na pitanje da li Srbija i pored određenih neslaganja ima iskrenog prijatelja u SAD, Vučić je odgovorio da naša zemlja gradi iskrene i prijateljske odnose sa Amerikom.

Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

- Ja sam predsednik Vlade, ali sam nedovoljno veliki i ne bih sebi pridavao takav značaj da ih ucenjujem na takav način, ali mi dajemo sve od sebe i pokušavamo da izgradimo nabolje moguće odnose, a ono što vidim s druge strane to je dobra volja, poštovanje - naveo je premijer.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    18. septembar 2015 | 10:04

    Vrlo uspešna poseta, svakako je ovo jako važno za Srbiju.

  • Elena

    18. septembar 2015 | 11:51

    Srbija gradi iskrene i prijateljske odnose sa SAD.

  • mirela

    18. septembar 2015 | 11:55

    Ovo je divna vest! Treba sa njima da imamo ovako dobar odnos i da se međusobno poštujemo i pomažemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA