NEMAČKA GURA SRBIJU U EVROPU: Evo kada će biti otvorena prva POGLAVLJA!

Ministarka za evropske integracije i državni ministar za Evropu MSP Nemačke, složili da je Srbija ostvarila napredak u mnogim oblastima, kao i da je u pitanju put koji zahteva dosta prilagođavanja i promena, ali i put koji donosi konkretne koristi po građane Srbije.

  • 8

Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, razgovarala je danas s državnim ministrom za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Mihaelom Rotom o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Joksimovićeva i Rot složili da je Srbija ostvarila napredak u mnogim oblastima, kao i da je u pitanju put koji zahteva dosta prilagođavanja i promena, ali i put koji donosi konkretne koristi po građane Srbije.

Srpski političar poslao PORUKU MIRA ALBANCIMA - na ALBANSKOM bez greške! (FOTO)

Joksimović je ponovila da očekuje otvaranje prvih poglavlja do kraja godine, kao i da je taj naredni korak u procesu evropske integracije za Srbiju važan jer bi dao dodatan podstrek reformama. Rot je ponovio da nemačka Vlada konstruktivno podržava proces evropskih integracija Srbije i da je njen blizak partner, dodavši da je u zajedničkom interesu Nemačke, EU i Srbije što skorije otvaranje poglavlja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

UDOVIČKI ČESTITALA ORGANIZATORIMA PARADE PONOSA: Hrabro ste nastavili borbu za poštovanje ljudskih prava

Razgovarajući o problemu migranata, Jadranka Joksimović upoznala je Rota sa svim sistemskim i operativnim merama koje Srbija preduzima, i izrazila očekivanja da će uskoro doći do jedinstvenog rešavanja problema.

Rot je ponovio da je Srbija pokazala da je organizovano pristupila rešavanju problema i pohvalio njen human odnos prema migrantima. Ujedno je istakao da je Srbija svojim postupanjem pokazala da treba da bude deo zajedničkog evropskog rešenja, piše u saopštenju.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobann

    21. septembar 2015 | 14:31

    Kakva bre Evropa ... dokle više!!!

  • victoria

    21. septembar 2015 | 14:35

    Sad mi odgovara da budemo u EU jer tako bi bili prvi na udaru da prihvatimo izbeglice. To bi bila zakonska obaveza a i vide da ih vise volimo od nasih suseda.

  • Duki

    21. septembar 2015 | 23:28

    Koliko cemo morati da primimo izbeglica da bi samo otvorili poglavlja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA