SRBIJA JE BRUTALNO NAPADNUTA OD STRANE HRVATSKE: Srpski ministar pravde TVRDI da se krši SLOBODA KRETANJA LJUDI

- Srbija nije dala povoda za tako nešto. Neko blokira granicu mimo svih sporazuma koji postoje između Srbije i Hrvatske, Srbije i EU. Od danas ovim merama koje je od ponoći preduzala Hrvatska krši se sloboda kretanja ljudi, a to je jedno od osnovnih ljudskih prava - objašnjava srpski ministar pravde

  • 3
Ministar Pravde Nikola Selaković Foto: Marko Todorović

Ministar pravde Nikola Selaković, kaže da Srbija nije dala povoda za mere koje protiv nje preduzela Hrvatska. Ističe da je time Srbija ekonomski brutalno napadnuta.

- Srbija nije srećna i nije neko ko se na ovakve stvari smeje i situaciju shvatamo vrlo ozbiljno. Ozbiljno smo shvatili situaciju i kada je počela migrantska kriza i pokazali smo kako treba postupati, mada smo u tome ostali usamljeni. Srbija je brutalno napadnuta od strane Hrvatske - ističe ministar Selaković.

Kaže da o razlozima zbog kojih je Hrvatska to uradila, može samo da se spekuliše.

HAOS NA GRANICI SRBIJE I HRVATSKE: Hrvati hteli da vrate u Srbiju 3.500 MIGRANATA, intervenisali SRPSKI SPECIJALCI

- Srbija nije dala povoda za tako nešto. Neko blokira granicu mimo svih sporazuma koji postoje između Srbije i Hrvatske, Srbije i EU. Od danas ovim merama koje je od ponoći preduzala Hrvatska krši se sloboda kretanja ljudi, a to je jedno od osnovnih ljudskih prava - objašnjava Selaković.

Dodaje da način obraćanja hrvatskog premijera ne priliči predsedniku jedne vlade, posebno ne predsedniku vlade države članice Evropske unije i dodaje da je Srbija spremna da ukine kontramere kada Hrvatska ukine jednostranu blokadu.

Foto: Tanjug/ Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/ Nemanja Jovanović

- Zamislite da nismo reagovali nikako, postavili smo rok i produžili ga, a iz Brisela je stigao poziv Hrvatskoj da prekine blokadu. Vrlo ozbiljno shvatamo ovu situaciju i odmeravaćemo svaki naredni potez, ali nećemo dozvoliti Hrvatskoj da nas ponižava - napominje ministar pravde.

Ističe da će se Srbija obratiti i Savetu za stabilizaciju i pridruživanje jer postoji jednostrani akt jedne članice EU.

- Kakve veze sa migracionom krizom imaju mere koje je preduzela Hrvatska - pita se Selaković.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Payton

    24. septembar 2015 | 09:18

    Uskoro ce evropski "mirovnjaci" na scenu, pa ce da sami sebe tapsu po ramenu dok ne zaboli. Ali pre toga ce se malo sacekati da bi se nemacki umesto hrvatskih proizvoda u Srbiji prodalo.

  • Slobo

    24. septembar 2015 | 10:17

    Sta cemo raditi ? Dosta je Srbija slijegala ramena .

  • Вера

    24. septembar 2015 | 12:19

    Имам утисак да је неко желео да се покрену ови мигранти, али да се зауставе у Србији. Сад када хоће у Европу, нашли се у чуду. Као, шта ће у Европи, требало је да Србија са њима зарати или бар да их задржи, зато одобравају Хрватској све што предузима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA