LINTA: Hrvatska nije zrela da bude članica EU!

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica je najoštrije osudio "antievropsku i anticivilizacijsku" odluku Hrvatske da zabrani ulazak putničkih automobila i autobusa srpskih registracija i građana koji imaju srpski pasoš

  • 8

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta, pozdravio je odluku Vlade Srbije da zabrani ulazak teretnih vozila registrovanih u Hrvatskoj i robe koja je proizvedena u Hrvatskoj i poručio da poslednje odluke i izjave hrvatskih zvaničnika potvrđuju da ta zemlja nije zrela da bude članica Evropske unije.

Linta je istakao da je to jedan od načina da Srbija pokaže da neće dozvoliti dalje ponižavanje i brutalni napad na svoju ekonomiju. On je najoštrije osudio "antievropsku i anticivilizacijsku" odluku Hrvatske da zabrani ulazak putničkih automobila i autobusa srpskih registracija i građana koji imaju srpski pasoš.

(PRATITE UŽIVO) SRPSKO-HRVATSKA BLOKADA: Granica je otvorena samo za Srbe sa stranim tablicama! (FOTO) (VIDEO)

Tom odlukom, smatra Linta, Hrvatska otvoreno krši Evropsku konvenciju o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda koja garantuje slobodu kretanja kao jedan od temeljnih principa Evropske unije.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Sada se još jednom vidi na delu pogubna politika lažnog pomirenja bivšeg režima Borisa Tadića koji je aktivno podržao evropske integracije Hrvatske preko leđa stotina hiljada proteranih Srba koji ne mogu da ostvare osnovna ljudska prava u 28. članici Evropske unije - zaključio je Linta.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetislav

    24. septembar 2015 | 12:34

    Hrvatska je primljena u EU da bi u njeno ime radila prljave poslove protiv Srbije. One prljavštine kojih se EU stidi, ali su joj urođeni.

  • Nebojsa

    24. septembar 2015 | 11:30

    Tako je to kad se naivni Srbi prvi izvinjavaju onima koji su ih proterali iz hrvatske.

  • sudija

    24. septembar 2015 | 11:21

    Oni ne zasluzuju ni da budu drzava jer im je za to pamet prekratka.Imaju o sebi uvjek visoko misljenje a na samom su dnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA