VUČIĆ: Kapa dole ako nas puste na miru, da NORMALNO radimo

Srpski premijer kaže da je odbijao "besmislene razgovore o bilo čemu" sa hrvatskim premijerom, te da nije želeo da pregovara dok se krše zakoni i ugovori koji su potpisani

  • 37

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na izjavu hrvatskog kolege Zorana Milanovića da razmišlja o ukidanju mera na granici sa Srbijom, poručuje da je to dobra vest ne samo za našu zemlju već ceo region.

Vučić je rekao da nije imao tajne razgovore sa Milanovićem niti sastanke te da je dobro ako je MIlanović promenio mišljenje.

- Bili bismo veoma zahvalni, skinuli bismo kapu, samo da nas puste na miru da možemo normalno da se krećemo, da radimo - rekao je Vučić i zahvalio Komesaru Evropske unije za susedsku politiku Johanesu Hanu, što je tokom ove situacije bio "korektan i konkretan i rekao od koga se šta očekuje".

DAČIĆ O POSETI VUČIĆA MOSKVI: Sve je spremno, premijer Srbije u oktobru ide u Moskvu!

Vučić kaže i da je odbijao "besmislene razgovore o bilo čemu" sa hrvatskim premijerom, te da nije želeo da pregovara dok se krše zakoni i ugovori koji su potpisani.

- Srbija nije prekršila nijedan zakon, niti normu - rekao je Vučić i dodao da je Srbija imala u ovoj situaciji tvrd stav kako bi zaštitila svoju zemlju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Tanjug/FaH/Daniel Kasap Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Tanjug/FaH/Daniel Kasap

Zahvalan je, kaže, što su svi u Evropi, bez obzira što Srbija nije članica EU, tražili da se poštuju evropski zakoni, te da je to dobro za Srbiju.

- To nas ohrabruje na evropskom putu - zaključio je Vučić.

Vučić kaže da Srbija nije ušla u kvote koje je odredila EU za raspodelu izbeglica, iako je, dodao je, više puta istakao da je Srbija spremna da preuzme svoj deo obaveza i da je spremna da prihvati kvote. On je rekao da tu ideju niko nije prihvatio, ali i ponovio da Srbija ni u budućnosti neće bežati od svojih obaveza.

HAN I VUČIĆ SAGLASNI - SRBI NISU VARVARI: Evo šta su PORUČILI Zoranu Milanoviću!

- Smatramo da smo deo evropskog društva i želimo da delimo i teške trenutke - podvukao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    25. septembar 2015 | 17:36

    ЕУ је препознала напоре Вучићеве владе да се реше проблеме,Милановић се отео контроли и зато је Хан морао да изврши притисаск на хрватског премијера јер се није могло нормално комуницирати са њим

  • mile

    25. septembar 2015 | 16:25

    Pa svima je u interesu da granice budu otvorene

  • mikica

    25. septembar 2015 | 16:56

    EU je definitivo ta koja je mogla da pritisne Milanovica da povuce odluke koje je doneo, jer je donosenjem ovakve odluke osramotio ne samo svoju drzavu vec i citavu EU...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA