Susret Tadića i Merkelove na sajmu tehnologije u Hanoveru

Na sajmu tehnologije u Hanoveru, lider DS Boris Tadić susreo se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i rekao i da je učešće Srbije na ovom sajmu veoma značajno za našu zemlju

  • 0

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić susreo se danas u Hanoveru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Tadić i Merkelova susreli su se na svečanosti otvaranja međunarodnog sajma tehnologije "Hanover mese 2012".

Kancelarka Merkel, prilikom ulaska u dvoranu, pozdravila se sa Tadićem, kao i sa  kineskim premijerom Venom Ðiabaom. Tadić u Hanoveru boravi povodom održavanja sajma "Hanover mese 2012", na kojem se predstavlja srpska privreda.

On je večeras ocenio da je učešće Srbije na međunarodnom sajmu tehnologije "Hanover mese 2012" od velikog značaja za našu zemlju.

U izjavi novinarima, Tadić je rekao da značaj učešća najbolje pokazuje sama činjenica da je Srbija jedna od retkih zemalja koja danas ima ovakvu vrstu predstavljanja.

Tadić je ukazao na to da će jedan dan predstavljanja biti posvećen srpskoj industriji i tehnologiji, a biće i prilika da na jednom ovakvom sajmu, koji ima političku, industrijsku i tehnološku dimenziju, pronađemo svoje mesto.

- Ovo je sajam čija je glavna tema saradnja između Nemačke i Kine. Ako bismo kojim slučajem u toj industrijskoj saradnji pronašli makar jednu mašinu koji bismo proizvodili, jedan deo mašine, to bi bio ogroman uspeh za našu privredu - naglasio je Tadić.

Sajam je ujedno prilika, kako je dodao, za razgovore sa predstavnicima velikih kompanija, sa kojima će on tokom ova dva dana razgovarati.

Tadić je istakao da bi želeo da dobije i konkretne podatke o potencijalu investicija pojedinih kompanija.

- Razgovarao bih sa predstavnicima ''Boša", koji su već investirali u Srbiji, i počinju grinfild investiciju u nekoliko drugih oblasti koje su atraktivne za nas - rekao je Tadić.

On je dodao da će boravak u Hanoveru biti i prilika da razgovara sa nemačkim zvaničnicima.

U Hanoveru će od sutra do 27. aprila građani moći da posete najveći svetski sajam tehnologije i tehnike, na kojem izlažu 10 preduzeća iz Srbije i Metalski klaster Vojvodine.

Pod motom "Metal i mašine", srpska privreda će na zajedničkom nacionalnom štandu u Hali četiri predstaviti svoja najnovija dostignuća i proizvodni program u oblasti metalne i mašinske industrije. Pored toga, Srbija će se 24. aprila predstaviti poslovnoj publici na skupu pod nazivom "Dan srpsko-nemačke privrede".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA