PREDSEDNIK EGIPTA PORUČIO NIKOLIĆU: Imaćemo veliko razumevanje za srpske stavove

Predsednik Sisi je izneo uverenje da se kriza sa migrantima neće moći rešiti dok se ne okončaju sukobi na Bliskom istoku, pre svega u Siriji i Iraku. Nikolić je izložio Sisiju argumente kojima Srbija želi da spreči inicijativu Albanije da se takozvana „Republika Kosovo“ primi u Unesko

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, razgovarao je na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku sa predsednikom Egipta generalom Abdelom Fatahom al Sisijem o izbegličkoj krizi i naporima Srbije da spreči prijem Kosova u Unesko.

Nikolić je rekao da izbeglička kriza predstavlja veliki ispit za Evropu i njene temeljne vrednosti. On je posebno istakao da će se Srbija i ubuduće prema migrantima odnositi odgovorno i civilizovano.

PREDSEDNIK NIKOLIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNICOM HRVATSKE U NJUJORKU: Odnosi dve zemlje moraju da se poprave

Predsednik Sisi je izneo uverenje da se kriza sa migrantima neće moći rešiti dok se ne okončaju sukobi na Bliskom istoku, pre svega u Siriji i Iraku. Nikolić je izložio Sisiju argumente kojima Srbija želi da spreči inicijativu Albanije da se takozvana „Republika Kosovo“ primi u Unesko.

Sisi je obećao da će, u duhu tradicionalnog prijateljstva Egipta i Srbije, imati veliko razumevanje za srpske stavove.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    28. septembar 2015 | 17:14

    Srbija ima mislim najbolje prijatelje medju Arapskim svijetom,mozda je to nekome cudno,ali je tako.I dobro je,ti ljudi nam nisu nikad okrenuli ledja.Ovo sto mudzehedini dolaze iz tih zemalja je druga stvar,pa i oni imaju problema sa njima.Srbi i Srbija su uvijek bili korektni sa njima i oni znaju da cijene.Nismo naplatitli dug za postavljanje elek.trase od 2005 jer je Egipat upao u problem,nismo navaljivali.Bilo je kad bude bice,neko to zna da respektuje neko ne.U svakom slucaju sa Egiptom treba biti dobar jer oni imaju pravo veta,pogotovo u vezi Uneska.Njima se pusta jacina glasa zbog svog otvorenog stava u vezi njihove bastine koja je najbogatija na svijetu.Dosta je bilo budalisanja,treba razmisljati glavom a ne guzicom.

  • Gavrilo Princip

    29. septembar 2015 | 01:43

    U pravu si Ogi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA