MOJ DRUG JE BIO PROGONJEN, JURILI SU GA HITLER, TITO I SRBI: Drugarica KRALJA PETRA otkriva NAJVEĆE TAJNE Jugoslavije!

- Sećam se kao juče da je bilo, on je bio pametan, skorman kao mali. Kada smo se upoznali oboje smo imali pet, šest godina, bezbrižno smo se igrali, dok nas roditelji ne opomenu da je igri došao kraj, jer smo imali puno da učimo - priča Petrova drugarica iz detinjstva

  • 9

Poslednji jugoslovenski kralj Petar II Karađorđević, da je živ danas bi imao 92 godine, isto koliko ima i njegova drugarica iz detinjstva Beograđanka Danica Mladenović Branković. Ona je imala tu sreću, čast, privilegiju da se druži sa "detetom sa dvora", iako oboje u tim godinama nisu baš ni bili svesni šta to zapravo znači. U ispovesti za jedan beogradski dnevni list, Danica priča kako se upoznala sa budućim kraljem.

- Moja porodica je bila jedna od uglednijih, živeli smo preko puta Belog dvora, moj otac je bio viši službenik uprave državnih monopola, a majka dobrovoljac u Prvom svetskom ratu. S obzirom da smo bili iz viđenije porodice, mogla sam da odem da se družim sa sinom kralja Aleksandra i kraljice Marije - priča Danica.

REHABILITOVAN I POSLEDNJI KARAĐORĐEVIĆ: Kralju Petru II vraćena građanska prava!

Petra opisuje kao izuzetno kulturno i fino dete, i kako kaže veoma lepo su se družili i razumeli, mada u to vreme nisu imali predstavu da će Petar biti budući kralj.

Foto: Kraljevina Srbija, arhiva Foto: Kraljevina Srbija, arhiva

- Sećam se kao juče da je bilo, on je bio pametan, skorman kao mali. Kada smo se upoznali oboje smo imali pet, šest godina, bezbrižno smo se igrali, dok nas roditelji ne opomenu da je igri došao kraj, jer smo imali puno da učimo. Interesantno je da su naše sudbine povezane. Naime, on je rođen 6., a ja 24. septembra iste godine. Moj otac je umro kada sam imala 10, a njegov kada je imao 11 godina. Petar je tada otišao u Ameriku, i više ga nikada nisam videla - seća se njegova drugarica iz detinjstva.

SRBI SU POČINILI STRAHOVITE ZLOČINE NA KOSOVU: Ispovest Čedomira Jovanovića ZAPALILA JE SRBIJU!

Danica kaže da iako je prošlo toliko godina, uspomene nisu izbledele na njega jer ga je mnogo volela. Opisuje tu ljubav kao iskrenu, prijateljsku, onakvu kakvu samo deca mogu da izgrade. Kaže da joj je žao sudbine kralja Petra, i da joj je veoma teško palo kada je čula da je umro.

Foto: Kraljevina Srbija, arhiva Foto: Kraljevina Srbija, arhiva

- On je imao pretežak život, bio je progonjen, oženio se onom Grkinjom Aleksandrom, nije ona bila za njega, mislim da je čak nije ni sam izabrao, već da mu je bila nametnuta - priča Danica.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

( Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    29. septembar 2015 | 17:56

    Bravar je sve ugledne Srbe, trgovce, zanatlije, bankare, doktore, cinovnike POBIO, POSLAO NA GOLI OTOK ILI IZGNAO u cilju da se Srbija oslabi a na vlast i na mestima gde je potrebno obrazovanje, strucnost doveo COBANE, KOZARE, NEUKE LJUDE KOJI NISU IMALI NI ZAVRSENU SKOLU, TOTALNO NEPISMENI ALI SU BILI LAKI ZA KONTROLU I UPRAVLJANJE VELIKOGA VODJE I NJEGOVE PARTIJE! KOLIKO NAS JE UNAZADIO DA SU TAKVI I DAN DANAS NA VLASTI I VODE DRZAVU DOK OZBILJNI LJUDI I INTELEKTUALCI SU ILI U INOSTRANSTVU ILI NA BIROU RADA! UBIO DRAZU A PUSTIO PAVELICA DA DOCEKA STAROST! PA VI DRAGI SUNARODNICI VIDITE ZA KOGA JE RADIO! A LEPO SE ZIVELO OD KREDITA KOJI MI SVI, NASA DECA I UNUCI NECEMO MOCI OTPLATITI!

  • Еуклид

    29. septembar 2015 | 14:51

    Он је јурио сваког виђенијег, образованијег или успешнијег Србина. Само није јурио павелића. И немачка је денацификивана, само је он спречио да се изврши денацификација ндх. Зато се и дан данас тако понашају, јер су краљ као и сваки Србин који је нешто вредео њему били већи проблем него највећи злочинци у историји човечанства.

  • SRBIN

    29. septembar 2015 | 14:47

    Kako ide dalje priča ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA