ISPOVEST AMERIČKOG AMBASADORA U BEOGRADU: Majkl Kirbi o svojoj karijeri i životu

Kirbi će govoriti o svom životu i radu u Srbiji i bogatoj karijeri diplomate

  • 7

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi, pri kraju svog mandata, gostuje u AmCham-ovom programu SMART Talk.

U eksluzivnom intervjuu, koji će voditi Maja Piščević, Kirbi će govoriti o svom životu i radu u Srbiji.

Majkl Kirbi je na mesto ambasadora u Beogradu došao septembra 2012. godine, sa funkcije glavnog zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD zaduženog za konzularne poslove.  U svojoj političkoj karijeri radio je više od 30 godina kao diplomata u Stejt departmentu, gde je obavljao značajne funkcije u američkim diplomatskim misijama u Moldaviji, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Danskoj, Tanzaniji i Gvajani.

KAJL R. SKOT JE NOVI AMBASADOR AMERIKE U SRBIJI: Priča SRPSKI, STRUČNJAK za Rusiju i Balkan!

Kirbi je od 2006. do 2008. godine bio ambasador SAD u Moldaviji, a tokom svoje dugogodišnje karijere bio je i na čelu Kancelarije za obaveštajnu koordinaciju u Birou za istraživanje Stejt departmenta.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Takođe, Kirbi je službovao i u Seulu, gde je bio na funkciji generalnog konzula u američkoj ambasadi, a istu funkciju je obavljao od 2001. do 2004. godine u Varšavi.Od 1996. do 1998. godine radio je u američkom konzulatu u Frankfurtu, kao pomoćnik za konzularne operacije za zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza. Iskustvo koje je stekao radeći i putujući u zemljama Sovjetskog saveza omogućilo mu je da razume kulture i političku klimu tih zemalja, navodi Stejt department.

DEVENPORT NAJAVIO: Otvaranje POGLAVLJA 32 i 35 do kraja ove godine!

Na sajtu Stejt departmenta se navodi i da je tokom svoje karijere bio stacioniran i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima SAD u Danskoj, Tanzaniji i Gvajani. Studirao je na Univerzitetu Pensilvanija, oženjen je Sarom Paulsen Kirbi i imaju dve ćerke Ketrin i Elizaber, koje su studenti.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kirbija će u Beogradu naslediti iskusni američki diplomata Kajl R. Skot, kojeg je direktno američki predsednik Barak Obama imenovao za ovu funkciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нато-наци сармица

    29. septembar 2015 | 16:35

    Пу, пу, пу... Далеко му лепа кућа!

  • Fantom

    29. septembar 2015 | 16:46

    Idi usisavaj

  • Slavica

    26. decembar 2015 | 14:03

    Samo nek on ide odakle je dosao, put pod noge pa do djavola a netreba drugo smrdljivo cudoviste da dodje na njegovo mesto a Barak Obama neka pogleda i ocisti djubre u svom dvoristu... Srbiju nek mane na miru!!! Dosta su SAD jahale po Srbiji i Srpskom narodu.... Treba im se zabraniti da stave poganu nogu na Srpsko tlo.... Neka i Bog sudi... A i za to ce doci dan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA