RAT NAPREDNJAKA I DEMOKRATA U SKUPŠTINI SRBIJE: Ko je prisluškivao Pajtića, a ko Vučića?

Poslanici DS su jesenje zasedanje parlamenta počeli pitanjem resornom ministru Nebojši Stefanoviću ko je prisluškivao njihovo lidera Bojana Pajtića, a usledila je polemika

  • 57

Zašto bi bilo ko prisluškivao nekog ko ima samo pet odsto podrške građana, pitanje je kojim su poslanici SNS odgovorili na otvaranje te teme u skupštini, u delu sednice u kome poslanci svakog četvrtka postavljaju pitanja predstavnicima vlasti.

Poslanici DS su, naime, jesenje zasedanje parlamenta počeli pitanjem resornom ministru Nebojši Stefanoviću ko je prisluškivao njihovo lidera Bojana Pajtića, a usledila je polemika.

Naprednjaci su takođe uzvratili "kontrapitanjem" - kako se i po čijem nalogu prisluškivao Aleksandar Vučić od 2008. do 2012. godine. Naprednjaci su poručili da Pajtić sa, kako tvrde, pet odsto podrške građana nikome nije pretnja, zbog čega nema nikakvog razloga da ga bilo ko prisluškuje.

STEFANOVIĆ TVRDI: Urednik Telepromtera ODBIO poligraf!

Poslanik te stranke Aleksandar Jovičić pozvao je demokrate da se ne služe trikovima, da ne prave od Pajtića “mučenika” i da ne pokušavaju da destabiliziju zemlju.

- Ja postavljam pitanje da se iznese u javnost kako se i po čijem nalogu prisluškivao Vučić od 2008. do 2012. godine - rekao je Jovičić i demokrate upitao zašto se plaše policije, kada ona radi u službi naroda, štiti i stvara uslove za maksimalnu bezbednost svih.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Prošle godine je uhapšen kanadski pevač Džastin Biber i 700 devojčica mu je na Kalemegdanu pružilo podršku. Vi ste imali 300 ljudi iz čitave zemlje na skupu protiv ‘Beograda na vodi' -  poručio je Jovičić DS, pošto su poslanici te stranke pitali ko je naredio policiji da dođe u nedelju u prostorije Gradskog odbora DS i da policajci stoje na kiši i propuštaju samo ljude sa članskim kartama SNS.

VUČIĆ: Srbija zaslužuje POLITIČKU pažnju Vašingtona i podršku za EVROPSKE integracije

Ko je izdao naredbe policajcima da stoje na kiši i da puštaju građane sa članskom kartom SNS i na osnovu kog zakonskog akta se ograničava pravo građana na kretanje, u zavisnosti da li imaju ili nemaju članske karte SNS? - upitala je poslanica DS Aleksandra Jerkov, navodeći da se “očigledno radi o zloupotrebi policije od strane SNS”.

Jerkov je upitala Stefanovića, šefa BIA Aleksandra Ðorđevića i premijera Vučića ko je i po čijem nalogu prisluškivao telefonske razgovore Pajtića.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ona je kritikovala Stefanovića što je juče, kako je primetila, bez istrage i dokaza, rekao da garantuje da niko iz policije i BIA nije prisluškivao Pajtića, navodeći da od njega očekuje da kaže ko je to učinio, budući da posao policije nije samo da prisluškuje, već i da spreči druge da to rade.

Jerkov je poručila da DS nema nikakvog razloga da veruje u ono što Stefanović izgovara, budući da je policija najpre demantovala ulazak policije u prostorije Gradskog odbora DS, a da se onda ispostavilo, pošto su objavljeni snimci koji to dokazuju, da su to uradili bez znanja načelnika beogradske policije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle

    1. oktobar 2015 | 17:02

    Pajtić sve radi da se o njemu piše u medijima.ne bi me inenadilo da i Putina optuži da ga špijunira

  • tomo

    1. oktobar 2015 | 16:06

    Ja samo znam da ovog Pajtica niko nee treba da napada, on sam radi na svoju stetu.

  • koke

    1. oktobar 2015 | 15:17

    Ko bi Pajtica prisluskivao? Smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA