VUČIĆ: STABILNOST je ključna reč za razvoj Zapadnog Balkana

Premijer Srbije je rekao da smatra da je stabilnost preduslov za ekonomski i svaki drugi oporavak Zapadnog Balkana i dodao da ekonomski pokazatelji u Evropi idu nadole, ali da u Srbiji oni neće padati već ići naviše i da se to uspelo kombinacijom mera fiskalne konsolidacije i smanjenjem deficita

  • 51

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stabilnost ključna reč za region Zapadnog Balkana i da su sa njim u tome saglasni sagovornici sa kojima je razgovarao u Strazburu kojima se zahvalio na brzom i efikasnom delovanju u svim slučajevima velikih izazova koji se događaju.

Vučić je u tom smilsu zahvalio predsednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope An Braser, na čiji je poziv u Strazburu, kao i Generalnom sekretaru Saveta Evrope Tornbjern Jaglandu ističući da su vrlo svesni situacije na Zapadnom Balkanu.

Premijer Srbije je u razgovoru sa novinarima podvukao da smatra da je stabilnost preduslov za ekonomski i svaki drugi oporavak Zapadnog Balkana i rekao da ekonomski pokazatelji u Evropi idu nadole, ali da u Srbiji oni neće padati već ići naviše i da se to uspelo kombinacijom mera fiskalne konsolidacije i smanjenjem deficita.

ISTRAŽIVANJE: Evo ko bi POBEDIO da se parlamentarni izbori održe u NEDELJU!

- Uspeli smo da ostvarimo pozitivnu stopu rasta i imamo dobru prognozu za 2016. i 2017. godinu - rekao je Vučić.

On je osvrćući se na migrantsku krizu naveo da je to izazov za sve, da je Srbija do sada prihvatila najveći broj izbeglica, jer kroz nju prolaze dve rute kojima se oni kreću, ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Foto: Twitter / avcic Foto: Twitter / avcic

Vučić je primetio da na to ne gleda kao toliko veliki problem kao što ga vide neki drugi i podvukao da je Srbija uradila ono što je njen posao, pokazala visok stepen toleranicije, solidarnosti, obezbedila potrepštine, medicinsku zaštitu, registrovala te ljude i nije se plašila da uzme i otiske prstiju kao što je to drugima bio problem.

Vučić se OBRATIO poslanicima SAVETA EVROPE. Evo šta im je poručio! (FOTO)

Kako je rekao, u Srbiji na to ne gledaju kao na veliki problem kao što će biti za Nemačku i neke druge zemlje koje će se starati o tim ljudima godinama, decenijama...

Premijer je poručio da se nećemo žaliti niti kukati, podsetio da je Srbija prošla kroz mnogo izbegličkih kriza i u Drugom svetskom ratu i u ratovima 90-h, da je naučila da se nosi sa njima i ukazao da je i puno ljudi iz srpske delegacije koji se nalaze u Strazburu upravo iz izbegličkih porodica iz sukoba 90-ih, a on sin izbeglice iz Drugog svetskog rata.

Foto: Twitter / avucic Foto: Twitter / avucic

On je izrazio nadu da će SE nadgledati rad Srbije i uvek upućivati smernice istakavši da za nas nije problem da priznamo da s vremena na vreme grešimo i da želimo da se menjamo i poručio da će oni koji vode zemlju biti veoma posvećeni radu na tome da građanima Srbije bude bolje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gilee

    1. oktobar 2015 | 21:44

    Tako je. Posle brojnih turbulencija od 1990 godine, shvatili smo da nam je saradnja i stabilnost nesto veoma bitno/vredno. To moramo cuvati i negovati.

  • Milijan007

    1. oktobar 2015 | 21:02

    Stabilnost jeste kljucna rec samo je drzave regiona slabo kontaju, Srbija je zato na visini zadatka.

  • Goran

    1. oktobar 2015 | 15:37

    Srbija ide uzlaznom putanjom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA